Foto:

De Kempenaer 35 jaar geleden

Diamanten R.K.S.V De Weebosch

Door Thijs van der Zanden

Weebosch – april 1984. In een van de kleinste Kempische dorpen, het Bergeijkse kerkdorp de Weebosch 'zetelt' een van de oudste Kempische voetbalclubs. Op 4 mei 1924 werd officieel Voetbal Vereniging Voorwaarts opgericht. Slechts Bladella, de Valk en EFC zijn ouder, terwijl Rood Wit Veldhoven van het hetzelfde jaar was. Het voetbalspel werd op de Weebosch gebracht door soldaten, die ten gevolge van de Mobilisatie tijdens de Eerste Wereldoorlog van 1914-1918 een aantal jaren op de Weebosch waren ingekwartierd. Eerst voetbalde men met de soldaten mee, maar al gauw wilde men tegen de militairen spelen. Omdat in de omliggende dorpen geen clubs waren kwamen jongeren uit die dorpen bij Voorwaarts voetballen. Hieruit blijkt dat Voorwaarts al ver voor 1924 bestond, maar dat was wat we nu zouden noemen 'wild-voetbal'. Op 5 en 6 mei 1984 werd het diamanten bestaansfeest van R.K.S.V De Weebosch groots gevierd in café-zaal "t Heuveltje.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Het Instituut voor Natuurbescherming (I.V.N.) Kempeland-West kondigde een vogelwandeling, gidsencursus (max. 50 cursisten) en een bustocht naar Zuid-Limburg aan.

- Marius Zijlmans ontving een Pauselijke onderscheiding in de orde van Gregorius de Grote voor zijn talloze maatschappelijke bestuursfuncties, waarvan velen in het gildewezen.

- Harmonie Concordia Reusel presenteerde op Koninginnedag, 30 april 1984 haar nieuwe majorettekorps. Met de harmonie en het tamboerkorps werd een aubade gebracht.

Meer berichten