Op de website unieksportenbrabant.nl staat een overzicht van alle sportverenigingen in Brabant met aangepast aanbod.
Op de website unieksportenbrabant.nl staat een overzicht van alle sportverenigingen in Brabant met aangepast aanbod. (Foto: )

Zwemmen voor mensen met beperking

Door de redactie

Zwemaanbieders openen deuren

De maand mei staat in Brabant in het teken van Uniek Zwemmen. Meer dan 35 Brabantse zwemaanbieders bieden vier weken lang gratis proeflessen voor mensen met een beperking en vrijwilligers. Van aquajoggen en waterbasketbal tot vrij zwemmen. Op deze manier kan iedereen kennis maken met verschillende zwemactiviteiten.

regio - Zwemaanbieders die meedoen, zijn onder andere: B.I.S.O. '65 in Breda, Stichting BAS in Breda, De Warande in Oosterhout, Stichting De Flippers in Rijen, Zwembad De Oester in Fijnaart, ZC Aquadream in Roosendaal, ZDF in Oudenbosch en Rucphen, Fysiowave in Zevenbergen, Omni Sportief Tilburg, D.I.O. Tilburg, TRB-RES en Fysio Sport Therapie in Tilburg, RPV Tilburg. De instuifmaand is een initiatief van Uniek Zwemmen in Brabant, Uniek Sporten Brabant en BrabantSport.

Zwemmen is een van de meest geschikte sporten voor mensen met een beperking of chronische aandoening. In het water ben je gewichtloos. Door te zwemmen worden gewrichten soepeler, spieren sterker en het uithoudingsvermogen beter. Bovendien gaat bewegen makkelijker door de warme temperatuur van het water. De 10-jarige Isa ervaart de voordelen. Ze heeft een botziekte en laat haar beperking haar niet belemmeren. Ze doet twee keer per week aan wedstrijdzwemmen en voelt zich als een vis in het water: "In het water ben ik vrij en kan ik alles doen. Dan merk ik niet dat ik een beperking heb."

Tijdens de instuifmaand worden meer dan 100 gratis proeflessen aangeboden. Aqua gymmen, aqua joggen, onderwaterhockey, waterbasketbal, wedstrijdzwemmen, vrij zwemmen, het kan allemaal! Op www.unieksporten.nl/zwemmeninbrabant staat een overzicht. Inschrijven voor een proefles is verplicht en gaat via unieksporten.nl/zwemmeninbrabant of via 06-20508227.

Zwemverenigingen en -clubs zijn hard op zoek naar vrijwilligers. Tijdens de instuifmaand is er daarom gelegenheid om eens te ervaren wat vrijwilligerswerk bij een zwembad inhoudt. Aanmelden: 06-20508227 of aangepastzwemmen@fieldlabswimming.com.

Meer berichten