Eerlijke producten tijdens World Fair Trade Day in Vessem

Fair Trade: strenge milieueisen en persoonlijk contact met boeren, producenten en importeurs.
Fair Trade: strenge milieueisen en persoonlijk contact met boeren, producenten en importeurs. (Foto: )

Vessem - Op 11 mei vindt de jaarlijks terugkerende World Fair Trade Day plaats.Voorheen heette deze dag Wereldwinkeldag. Dat het woord Fair Trade in de nieuwe benaming benadrukt wordt, is overigens terecht. De term Fair Trade slaat op de productiemethode: strenge milieueisen en persoonlijk contact met boeren, producenten en importeurs. Tevens krijgen de producenten een eerlijke prijs voor hun producten.

Tijdens de World Fair Trade Day zullen in de Wereldwinkel in Vessem prachtige cadeauartikelen tegen een mooie prijs aangeboden worden. Hierbij is te denken aan: schalen uit Tunesië, beelden uit Zimbabwe, sjaals uit India, viltproducten uit Nepal, wierook van De Moeders India geuren, maskers uit Ghana, zilveren sieraden uit Mexico, hangmobiels uit Indonesië etc.

Naast deze mooie cadeauartikelen is er ook een grote food afdeling in de Wereldwinkel met onder andere Fair Trade koffie, thee, rijst, curry's, honing en de vele soorten chocolade niet te vergeten! In het assortiment is natuurlijk ook de Tony's Chocolonely reep aanwezig in alle soorten en maten.

De bakker van de Jacobushoeve stookt deze dag de oven weer eens goed op, zodat bezoekers ook de verse Jacobusbroodjes kunnen proeven. 

Op deze middag zal er, naast de producten uit de Wereldwinkel, op het pleintje tussen winkel en boerderij een grote hoeveelheid stekjes uit de tuin van de Jacobushoeve te koop worden aangeboden. Daarnaast wordt er een boekenstalletje ingericht met boeken die tegen spotprijzen verkocht zullen worden. De muzikale omlijsting wordt deze middag verzorgd door muziektrio 'Puur Toeval'. De kringloopwinkels zijn normaal geopend en bezoekers kunnen terecht voor een kopje Fairtrade koffie of thee in het Praathuis.

Allen zijn welkom. 

Wereldwinkel

Locatie: Jacobushoeve - Jan Smuldersstraat 4 - Vessem.

Datum en tijd: zaterdag 11 mei, van 13:00 tot 16:00 uur.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden