Het kampioenschap van Hoogeloon betekent promotie naar de derde klasse.
Het kampioenschap van Hoogeloon betekent promotie naar de derde klasse. (Foto: )

Hoogeloon schrijft geschiedenis

Van de redactie

Kampioen in de vierde klasse F

Hoogeloon schrijft geschiedenis om voor het eerst in haar bestaan kampioen te worden in de vierde klasse F en te promoveren naar de derde klasse.

Hoogeloon/Vessem - Sportief gezien deed Vessem zeker niet onder voor de thuisclub en bij rust stond het nog 0-0. Al snel in de tweede helft kwam Vessem op voorsprong en moest Hoogeloon vol aan de bak, maar met veel strijd en power werd een gelijkspel uit het vuur gesleept.

Hoogeloon zocht in de eerste tien minuten het meest de aanval, maar het waren de gasten die tot twee keer toe een kans kregen. Vessem ging met meer power spelen en zette hoog druk om vervolgens meer en meer gevaarlijk te worden. Doelman Peters van Hoogeloon moest dan ook enkele geweldige reddingen verrichten. Na een stormachtig kwartiertje van Vessem leek Hoogeloon de wedstrijd weer aardig onder controle te hebben en kwam zelf weer meer aan aanvallen toe. Een schot van Sjoerd de Laat uit de draai was te slap om de doelman te verrassen. Een prima aanval, beginnend en eindigend met Sam de Laat, leverde niets op. Vessem kwam meteen in de tweede helft fel uit de startblokken en had al binnen een minuut succes. Van rechts gaf Frans van Diessen prima voor op zijn neef Jaap van Diessen, die bij de tweede paal de bal binnen knikte. Een schot van Hans van der Heijden ging over en een kopbal van Sam de Laat was een gemakkelijke prooi voor doelman Van Rooij. Ook Vessem kwam een paar keer fel opzetten en doelman Peters moest een paar keer vol aan de bak, vooral op een schot van Frans van Diessen. Een vrije trap van Yannick Sol ging via een verdediger naast. Uit de daarop volgende hoekschop werd het gelijk. Met een schitterende kopbal in de verre hoek liet Niels Luyten de doelman kansloos. Het spel golfde op en neer en de thuisclub bouwde wat meer zekerheid in, zodat er niet veel kansen meer kwamen. Het bleef echter spannend tot de laatste minuut en met een gevaarlijke bal die rakelings voor het doel scheerde had Vessem nog de beste mogelijkheid. Daarna barstte het feest los.

Meer berichten