Joan, Carien, Ron, Thieu en Arjan zorgen, met nog vele andere bestuurs- en commissieleden voor gezelligheid binnen BV Den Ekker in Reusel
Joan, Carien, Ron, Thieu en Arjan zorgen, met nog vele andere bestuurs- en commissieleden voor gezelligheid binnen BV Den Ekker in Reusel (Foto: )

50 jaar saamhorigheid in Reusel

Nicole Leijen

Buurtvereniging D'Ekker 50 jaar

Van oliebollen bakken tot carnavalsoptocht. En van kinderkamp tot recordpoging tafelvoetballen. BV D'Ekker heeft het allemaal gedaan. En met succes. Want na 50 jaar is de buurtvereniging nog steeds enorm actief. Hoe dat kan? Dat vertellen Joan, Carien, Ron, Thieu en Arjan maar al te graag.

REUSEL - "In onze buurt staat iedereen voor elkaar klaar. Degene die 40 jaar geleden hielpen, helpen nog steeds. Die sfeer is er altijd geweest, anders was ik al lang weggeweest", begint Thieu gekscherend. Al snel komen de meest fantastische verhalen op tafel over oud papier ophalen met de tractor, het zelf opeten van de 11e gratis oliebol en het ronddelen van kerstgeschenken met de bakfiets. Opvallend daarbij is dat het woord gezellig erg vaak valt. "Naderhand is het altijd gezellig, dan pakken we nog een pintje en door die gezelligheid willen mensen ook graag helpen", vult Carien aan als Arjan vertelt over hoe de vereniging door de ouderen wordt gedragen. "Al vanaf het begin worden kinderen door de ouderen aangemoedigd om mee te doen en dat is nog steeds zo. Jong en oud gaat "schôn soamen" en dat is de kracht van de buurt", vertelt Arjan. De instemmende woorden van Joan: "Klopt, het is altijd gezellig" zeggen genoeg. Net als de mijmerende opmerking van Thieu dat de kampen altijd erg leuk waren, volgens Joan óók voor de leiding.

Aan vrijwilligers heeft de vereniging dan ook geen gebrek en daar zijn ze trots op. "Als er iets moet gebeuren, vragen we buurtgenoten of ze willen helpen en dat lukt altijd", vertelt voorzitter Ron enthousiast. "Grote dromen hebben we niet. Als we het zo voort zetten, doen we het denk ik al heel goed". En dat kan de rest beamen. Tijd dus om de trots op de buurt eens goed met elkaar te vieren in het weekend van 24 tot 26 mei in de Valk. Zoals altijd is het doel om samen iets leuks te doen en dus ging de commissie bestaande uit 13 personen aan de slag. "Over het programma waren we het zo eens", vertelt Joan. De vereniging laat de gehele gemeenschap meegenieten en dat is mooi. Op vrijdagavond zijn alle oud-buurtgenoten van harte welkom op de reünie waar ze gezellig bij kunnen praten. "Wij zijn van mening dat er veel mensen zijn die elkaar graag nog eens zien", legt Arjan uit.

Op zaterdag zijn de buurtbewoners zelf aan de beurt. Er is voor ieder wat wils. Aan het einde van de dag komt iedereen samen om een hapje te eten. "We zien dit echt als het ultieme samenzijn met iedereen van de buurt, van jong tot oud", vertelt Arjan. "We kiezen voor een buffet, zodat iedereen makkelijk door elkaar loopt en aan de praat raakt", vult Joan aan.

Op zondag begroet de BV graag de gehele gemeenschap. Daarom organiseren ze een pubquiz voor iedereen die graag zijn kennis wil beproeven. Dus trommel familie, vrienden, collega's e.d. op en geef je op via bvdekker50jaar@gmail.com. Dan weet je één ding zeker; het wordt een gezellige middag want daar staat de vereniging om bekend. Buurtvereniging D'Ekker gefeliciteerd!

Meer berichten