Foto:

De Kempenaer 35 jaar geleden

Junioren 1 Rosolo kampioen

Door Thijs van der Zanden

Reusel – mei 1984. De Junioren 1 meisjes van korfbalvereniging Rosolo beëindigden de weg naar hun kampioenschap heel overtuigend. Goed aanvalsspel en sterk 'voorverdedigen' zorgden ervoor dat de bal voor het grootste deel van de wedstrijd in de Reuselse gelederen bleef. De week ervoor had het team al met een monsterscore van 31-1 van de Stormvogels uit Luyksgestel gewonnen. Het team verdiende het dat de Nederlandse Dameskorfbalbond een hoofdklasse voor junioren in het leven riep. Hiermee waren Rosolo evenals VVO uit Hapert gebaat en konden daardoor in een competitie gaan spelen die beter paste bij hun niveau. De Euro Girls uit Westerhoven werden tijdens de laatste wedstrijd volledig platgewalst en kregen in eigen huis een 1-14 nederlaag te slikken. Na afloop was er vreugde bij de speelsters die echter in hun poule alleen van VVO tegenstand ondervonden. De kampioenen werden in de bloemetjes gezet en gingen lachend op de kiek, zie boven.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Rie en Pietje van den Borne - Van Gisbergen vierden op 17 mei 1984 hun gouden bruiloftsfeest. Pietje en Rie waren trots dat ze geboren en getogen Hooge Mierdenaren zijn.

- Op 14 mei 1984 was er in gemeenschapshuis Den Herd te Bladel een dialezing over de inheemse vogels van de Kempen en vooral ook het belang om ze te beschermen tegen uitsterven.

- Voor de 6de keer werd er een Open Dag 'Bladel en Netersel' gehouden. De Bladelse sportverenigingen organiseerden een doe- en kijkdag en er waren Open Sjoelkampioenschappen

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden