Floor van den Berg ontvangt eerste jeugdlintje

Floor van den Berg samen met burgemeester Joseph Vos.
Floor van den Berg samen met burgemeester Joseph Vos. (Foto: )

Vrijdagochtend 10 mei heeft Floor van den Berg uit handen van burgemeester Joseph Vos het eerste Jeugdlintje van de gemeente Eersel in ontvangst mogen nemen.

Eersel - Floor heeft het jeugdlintje verdiend omdat ze zich heeft ingezet voor een ander. Bij een vriendinnetje en klasgenootje is een paar maanden geleden een ernstige ziekte geconstateerd. Hierdoor gaat ze naar alle waarschijnlijk haar haar verliezen door de medicatie. Floor was erg onder de indruk en wilde direct iets doen. Daarom besloot ze 30 centimeter van haar haar te doneren aan stichting Haarwensen die via kappers haar inzamelen. Het haar wordt gebruikt voor pruiken en haarstukjes.

Floor is een voorbeeld voor andere kinderen. Van harte gefeliciteerd!

Ken jij ook iemand die een jeugdlintje verdient?

Met het jeugdlintje laat het gemeentebestuur zien dat ze trots is op kinderen en tieners die zich inzetten voor anderen of de gemeente. Ook komen kinderen die iets bijzonders hebben gepresteerd op bijvoorbeeld het gebied van mantelzorg, heldhaftigheid, sport, cultuur, muziek of kunst in aanmerking. Je kunt kinderen van de leeftijd 6 tot 18 jaar aandragen via het formulier op de website van de gemeente:

www.eersel.nl/jeugdlintje

of door contact op te nemen met de gemeente Eersel via telefoonnummer (0497) 531 300.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden