De Klimop leert in de natuur

Op vrijdag 10 mei vond de tweede natuureducatiedag plaats voor groep 8 van basisschool De Klimop in Reusel. Het doel van deze dag was kinderen kennis laten maken en vooral te laten ervaren dat we onderdeel zijn van de natuur. De jeugd heeft de toekomst en is van belang dat we dit aan ze doorgeven.

De kinderen maakten kennis met verschillende facetten van de natuur en gingen vooral praktisch aan de slag in groepjes.

Het eerste onderdeel was bodemonderzoek door middel van het boren van peilbuizen, dit in samenwerking met Geofoxx. Waarna de kinderen de bodem opbouw gingen beschrijven, zo leerden ze de structuren in de grond.

De weidevogelvereniging van Reusel was er om de kinderen wat te leren over uilen en de uilenbescherming in deze regio. De kinderen gingen aan de slag om braakballen uit te luizen van uilen en hierdoor meer te leren over de leefomgeving en prooien van de uil.

Als laatste onderdeel ging de kinderen wateronderzoek doen in de vijver op het terrein. Met schepnetten werd er druk gezocht naar bijzondere waterdiertjes. Ze kregen uitleg over de verschillende diertjes in het water maar vooral het plezier van met je laarzen in het water staan was al een ervaring op zich.

De Klimop kijkt terug op een geslaagde en leerzame dag waar kinderen en vrijwilligers van hebben genoten.

Meer berichten