RSZK verandert in 'Oktober'

Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen wordt 'Oktober'

Al meer dan 50 jaar wordt er in regio de Kempen zorg en onder­steuning geboden aan ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen. 22 jaar geleden bundelden deze huizen de krachten onder de naam Regionale Stichting Zorgcentra de Kempen (RSZK). In de loop der jaren kwam daar ook zorg en ondersteuning aan huis bij en werd het werkveld breder. Nu gaat de stichting verder onder een nieuwe naam en met een nieuwe uitstraling. RSZK wordt Oktober. Oktober staat voor warme zorg in de herfst van je leven.

De regio verandert en Oktober verandert mee. We hebben te maken met een dubbele vergrijzing, een krimpende arbeidsmarkt en complexere zorgvragen. Oktober wil ook in de toekomst goede zorg en ondersteuning blijven leveren aan haar cliënten, de kwetsbare ouderen, in deze veranderende wereld. Uit onderzoek bleek dat de naam RSZK niet helpend is om deze doelen te bereiken. De naam sluit niet meer aan bij wie en wat de organisatie wil zijn. De toekomst van onze ouderenzorg vraagt om een nieuwe aanpak én identiteit.

Op maandag 20 mei maakte bestuurder Paula Nelissen de nieuwe naam bekend aan bewoners, medewerkers, vrijwilligers en genodigden tijdens een mini-congres. Het programma werd opgeluisterd door zang, beelden en verhalen uit de organisatie en door twee gerenommeerde sprekers van wereldklasse. Dr. David van Bodegom (schreef de bestseller 'Ontpillen') en Prof. dr. Andrea Maier (bekend van het programma Zomergasten) namen het publiek mee in de hedendaagse ouderengeneeskunde. Bij alle huizen van de stichting werd een live-verbinding gemaakt zodat bewoners, medewerkers en vrijwilligers de onthulling mee konden beleven.

Voor cliënten van Oktober verandert er vooralsnog niets. De namen van de huizen blijven hetzelfde. Ook gaat de organisatie een overgangsperiode in waarbij de oude naam RSZK langzaam uitgefaseerd wordt om verspilling van materialen te voorkomen. U zult dus in de komende tijd de naam RSZK en de nieuwe naam Oktober gelijktijdig tegenkomen.

Meer informatie over de nieuwe naam kunt u vinden op de website www.zorginoktober.nl. Voor informatie over diensten en locaties kunt u op de website www.rszk.nl terecht.

Meer berichten