Foto:

De Kempenaer 35 jaar geleden

Gouden jubileum VV Steensel

Door Thijs van der Zanden

Steensel – mei 1984. Voetbalvereniging Steensel, opgericht in 1934, vierde op grootse wijze hun gouden jubileumfeest. Het voor die gelegenheid opgerichte jubileumcomité had hiervoor de nodige festiviteiten op touw gezet. Het jeugdkamp en de nederlaag-toernooien waren grandioze successen. Het grote feest barstte pas echt los tijdens het Hemelvaartsweekend. Steensel stond toen vier dagen in het teken van het gouden jubileum van VV Steensel. Het seizoen 1960-1961 was een heel succesvol jaar. Zowel het eerste als het tweede elftal werden kampioen. Het eerste elftal, zie bijgaande foto, promoveerde toen naar de vierde klasse van de KNVB. Dit bleek voor VV Steensel aan de zware kant te zijn, het heeft zich er maar 2 jaar kunnen handhaven. Dit hield tevens in dat de vlaggendragers van Blauw-wit na ruim 25 jaar voor de eerste maal een degradatie meemaakten. Het eerste clubblad, de Blauwitter, later de Pierlala geheten, rolde in 1963 van de pers.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Op de open dag Bladel presenteerden zich 20 sport- en culturele verenigingen op het zwembadterrein. De opzet was dat elke vereniging hieraan een Olympisch tintje gaf.

- De Duizelse Fanfare De Volharing vierde hun 20-jarig jubileum. Met name het Anjerfonds had een aanzienlijk bedrag ter beschikking gesteld voor de aanschaf van muziekinstrumenten,

- De in de Sint Aldegondaschool te Hapert gehouden fancy-fair bracht maar liefst 2.000 gulden op. De helft van dat bedrag ging naar het artsengezin Middelkoop in Lesotho.

Meer berichten