Genoeg te zien tijdens de Pinksterbraderie in Reusel op zondag 9 juni.
Genoeg te zien tijdens de Pinksterbraderie in Reusel op zondag 9 juni. (Foto: )

Te doen in de Kempen

Fietsenmarkt Rosolo

Reusel - Korfbalvereniging Rosolo houdt op 8 juni in Reusel een groots opgezette tweedehands fietsenmarkt. Zowel gerenommeerde dealers als particulieren zullen zorgen voor een uitgebreid assortiment aan heren- en damesfietsen, kinderfietsen, mountainbikes, racefietsen en fietsaccessoires. Alleen fietsen in goede staat worden aangenomen (dus geen oud ijzer). Voor elke fiets wordt 2,50 euro inschrijfgeld gerekend. De verkoper bepaalt vooraf de verkoopprijs, van die verkoopprijs rekent Rosolo 15% commissie. Fietsen die niet verkocht worden of voor 15.30 uur opgehaald worden, vervallen daarna aan Rosolo. Dit jaar kunnen particulieren op vrijdagavond 7 juni tussen 19.00 en 21.00 uur of op zaterdagmorgen 8 juni tussen 8.00 en 10.30 uur een fiets of fietsaccessoires inschrijven op het sportpark D'n Hoek, gelegen aan de Turnhoutseweg in Reusel. De verkoop op 8 juni start om 8.00 uur en duurt tot 14.30 uur.

Demodagen
in Arendonk

Reusel – Voor de 27 keer houdt V.Z.W. De Grenslandtrekkers op 1 en 2 juni hun jaarlijkse show. Het thema voor dit jaar is Mercedes–Benz, Unimog. Iedereen met een tractor, werktuig of zelfs auto van dit merk wordt deze dagen in het zonnetje gezet. Naast tractoren zijn er ook vrachtwagens, woonwagens, stationaire motoren, auto's en bromfietsen. Ook zijn er oude ambachten zoals manden vlechten, miniatuurbouw, oude gereedschappen en verzamelingen. Voor de kinderen is op het middenterrein een spoorlijntje aangelegd voor het stoomtreintje uit Den Haag en kunnen ze springen in het springkasteel.

Op de terreinen van de Roesthoef aan de Polderstraat in Arendonk, dit is langs de weg van Reusel naar Arendonk, zijn geïnteresseerden zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur en zondag van 10.00 tot 18.00 uur welkom. De entree bedraagt 2,50 euro en kinderen tot en met 12 jaar gratis. Vragen kunnen gesteld worden via demodagen@gmail.com

Standhouders gezocht

Vessem - De jaarmarktcommissie van Cecilia nodigt particulieren en middenstanders uit om deel te nemen aan de jaarmarkt in Vessem voor de verkoop van tweedehands spullen. Deze jaarlijkse markt is dit jaar op zondag 18 augustus van 10:00 uur tot 17:00 uur. Op deze markt staan diverse standhouders met nieuwe spullen, etenswaren alsmede de verkoop van tweedehands goederen. De organisatie zorgt voor het nodige vertier met live muziek. Aanmelden kan tot 2 weken voor aanvang van de markt bij Walter de Laat via w.h.a.m.de.laat@hetnet.nl De huurkosten van een kraam van 4 meter met luifel zijn 20 euro. Met een eigen kraam of aanhanger zijn de kosten 4 euro per strekkende meter.

Garagesale in Steensel

Steensel - Zondag 9 juni zal er voor de eerste keer een garagesale gehouden worden door heel Steensel. Iedereen uit Steensel mag deze dag hun overtollige spulletjes te koop aanbieden in hun tuin of oprit. De markt is van 10.00 tot 16.00 uur en deelname is gratis. Na aanmelding worden deelnemers vermeld op de plattegrond. Aanmelden kan via a.j.timmermans379@kpnmail.nl of 06-55167416.

EFC houdt jaarmarkt

Eersel - Op zondag 2 juni houdt vv EFC uit Eersel haar jaarmarkt in het centrum van Eersel. Diverse standhouders zullen hun waren aanprijzen, er is voor elk wat wils, en er is ook aan de kinderen gedacht. De suppertersvereniging heeft haar geweldige loterij met leuke prijzen met als hoofdprijs de inhoud van een boodschappenkar. Deze jaarmarkt vindt plaats op de Markt en aan de Dijk in Eersel van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis.

Braderie in Reusel

Reusel - De Kerkstraat, de Lend, de Vest, de Bakkerstraat en de Dorpsbron in Reusel zullen op zondag 9 juni vol staan met de mooiste koopwaar, de meest creatieve snuisterijen en het lekkerste eten en drinken. Al jarenlang komen de marktkooplui van heinde en verre naar Reusel en trekt de Pinksterbraderie enorm veel bezoekers. Het is Stichting Karnaval Reusel ook dit jaar weer gelukt om een braderie te organiseren die voor iedereen leuk is. Met zo'n 200 kramen is er genoeg te kijken, te ontdekken, te kopen, te proeven en te proberen. De parkeerplaats in de Bakkerstraat wordt omgetoverd tot een groot en gezellig terras met de hele dag muziek. Voor de kinderen is er een draaimolen, een springkussen, ze kunnen op een voetbaldoel schieten of eendjes vissen en hun energiekwijt op de bungee-trampoline. De braderie is van 11:00 tot 18:00 uur geopend. De entree is 2 euro en kinderen tot 12 jaar zijn gratis.

Toeren met de
Bourgondïers

Reusel - MTC de Bourgondiërs houdt op 2 juni hun 10e toertocht, waarbij inschrijving voor iedereen die interesse heeft, mogelijk is. Deze tocht is ruim 200 kilometer lang en vertrekt vanaf Eetcafé-Feestzaal De Klok in Reusel, Turnhoutseweg 32. Vertrek vanaf 8.30 tot 12.00 uur. Inschrijving: Individueel 5,00 euro, duo 10,00 euro (rijder met passagier), inclusief koffie/thee en een broodje frikadel of kroket. Deelname is op eigen risico. Meer informatie via: info@MTCdebourgondiers.nl of www.mtcdebourgondiers.nl

Specialiteiten en proeverijen

Postel - In Postel vindt op 2 juni een kaas-en streekproductenmarkt plaats. De 11de editie wordt een feest met specialiteiten en proeverijtjes, waarbij veel bekende kaassoorten en erkende streekproducten worden aangeboden. 35 standhouders van de kust tot Limburg en Noord-Brabant in Nederland, zullen de binnenkoer van de abdij volledig innemen en de bezoekers verwennen van 10.00 tot 17.00 uur. Daarnaast kan u genieten van een beiaardbespeling, een inkijk in de Postelse kaasmakerij en een film van de Postelse abdij. Ook Postelbier aan democratische prijs en appelsap uit de Postelse boomgaard zullen zeker niet ontbreken.

De toegang gratis. Info : Kon.VVV-Mol tel. 0473 627504.

Meer berichten