Foto:

De Kempenaer 35 jaar geleden

Concert Kempisch Vocaal Ensemble met Blazersensemble

Door Thijs van der Zanden

Bladel – mei 1984. Een jaar eerder al verzorgde het Kempisch Vocaal Ensemble een uitvoering in de Muziekschool van Bladel. Vanwege de goede ontvangst van het publiek tijdens dat concert werd besloten ook in 1984 weer een optreden te organiseren. Het plan was het daarna ook in andere plaatsen in de regio op te gaan voeren. Bij het concert in Bladel werkte ook een Blazersensemble mee. Het Kempisch Vocaal Ensemble bracht werken van o.a. Banchiero, Lasso, Downland en Morley en het Blazersensemble van Donizetti en Le Fleming. Samen brachten de ensembles 'Macht hoch die Tür' van Rein. Het concert vond plaats in de aula van de Muziekschool aan de Torenbogt 2 te Bladel.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Het jongerenkoor Klein Akkoord uit Lage Mierde bestond in 1984, 10 jaar. Ter gelegenheid daarvan werd een korenfestival georganiseerd in de kerk met medewerking van café de Ster.

- In Bergeijk werd een spectaculair Pinksterfestival georganiseerd dat 4 dagen duurde. Er was op de markt o.a. een optreden van de legendarische popgroep The Cats uit Volendam.

- In Reusel werd voor de tweede keer een schoolatletiekdag voor jongens en meisjes georganiseerd door atletiekvereniging AVR'69. Er deden meer dan 300 scholieren aan mee.

Meer berichten