Foto:

'Het zijn die kleine dingen die we doen'

Van de redactie

Yvonne en Miriam

In de avond en in de nacht kun je Yvonne en Miriam (beide uit Bladel) vinden bij Floriaan, een huis van Oktober (voorheen RSZK). Bij Floriaan wonen kwetsbare ouderen.

Bladel- Beide dames draaien verantwoordelijke diensten. "We werken niet specifiek op één afdeling, maar komen op meerdere afdelingen," vertelt Yvonne. "Als medewerker verantwoordelijke dienst ondersteunen wij onze collega's wanneer extra hulp nodig is. Het werk is heel gevarieerd, we begeleiden, voeren technische handelingen uit of kunnen even één-op-één contact hebben met een cliënt. Dat is heel fijn."

"Dat extra beetje aandacht wat je aan cliënten kan geven maakt echt het verschil," vertelt Miriam. "Soms heeft een cliënt daar behoefte aan of is een cliënt onrustig, zelfs een kort stukje wandelen kan al genoeg zijn. In de avond en nacht werken geeft ook een moment van rust, waardoor je meer tijd hebt om dit soort dingen te doen, wat het werk extra leuk maakt."

Uit de verhalen blijkt dat het ontzettend dankbaar werk is, waar genoeg ruimte is voor de Kempische cultuur; af en toe even gezellig kletsen en daarna weer lekker hard werken. ''Jammer dat niet meer mensen kiezen voor de nachtzorg, het is heel fijn werken. Wij willen er nog wel gezellige collega's bij!'', lacht Yvonne.

Miriam vertelt over het contact met de cliënten; "Als een cliënt wat onrustig is, ga ik wel eens met deze cliënt een 'boodschapje' in eigen huis doen, dan gaan we gezellig samen even kopiëren of net zoals laatst tijdens de bekendmaking van de nieuwe naam van RSZK (Oktober), heb ik met een cliënt even wat gedronken in het restaurant. Dat deed wonderen, het zijn die kleine, fijne dingen die we kunnen doen voor onze cliënten waardoor het warme persoonlijke zorg wordt."

Op 20 mei heeft RSZK bekendgemaakt dat de naam van de organisatie gaat veranderen naar Oktober.

Meer berichten