Foto:

De Kempenaer 35 jaar geleden

Open Dag Bladel groot succes

Door Thijs van der Zanden

Bladel – juni 1984. Sportief en cultureel Bladel had zich weer eens van de goede kant laten zien. De zesde Open Dag Bladel was een heel groot succes geworden. De nieuwe opzet, werken met thema's, bleek zowel bij de verenigingen als bij de deelnemers aan te slaan. Vooral de Brandweer, Z.P.V Platella, Sport en Spel uitleencentrum en ONA konden weer lange rijen wachtenden voor hun attracties vinden. De volgende kinderen bleken de gelukkige prijswinnaars en kregen uit handen van J. v.d. Ven een beker: Claudia v.d. Lubbe uit Bladel en Martijn v. Ley uit Hapert. Verder waren er de open Bladelse Sjoelkampioenschappen en zeer spannende superteamwedstrijden. Op of rond de kiosk werden alle demonstraties georganiseerd door o.a. de Politiehondenverenging, de pupillen van de Judoclub en de dansers van Savoda. De Papa's Joy Jazzband bracht een swingende show en de Rock en Roll dansgroep deed met haar kunsten het publiek versteld staan.

Wat gebeurde er die week nog meer

- In 1984 was het 20 jaar geleden dat fanfare De Volharding werd opgericht. Pater Boelz wist destijds enkele Duizelnaren te bewegen samen met hem het startsein te geven.

- In Bladel vierden Kees van de Zande, geboren in Netersel en Cato Wouters, geboren in Reusel hun gouden bruiloft. Het bruiloftsfeest werd gevierd in het Wapen van Bladel.

- Atletiekvereniging DES uit Eersel organiseerde het Zuid-Nederlandse kampioenschap hardlopen. Ad de Bruin van AVR'69 Reusel was favoriet op het parkoers van de Boksheide.

Meer berichten