Wie verovert dit jaar het podium in Riethoven?
Wie verovert dit jaar het podium in Riethoven? (Foto: )

De Hel van Riethoven barst los

Van de redactie

Kermisronde op 17 juni

Op maandag 17 juni houdt Stichting WielerEvenementen Riethoven (SWER) voor de 28e keer de Kermisronde van Riethoven.

Riethoven - Het wielerevenement bestaat uit 4 onderdelen. Het criterium voor de Elite/Beloften-renners, voor zowel de vrouwen als de mannen, is uiteraard weer opgenomen in het Belisol-Kempenklassement.

Dikke banden-race

Ook dit jaar gaan kinderen van de groepen 3 tot en met 8 van de St. Willibrodusschool weer hun rondjes rijden op het parcours in de Dorpsstraat. Er wordt gestreden in 3 categorieën, te weten de groepen 3 en 4, 5 en 6 en 7 en 8. Bij de wedstijden wordt het goede doel niet vergeten. De jeugdige rennertjes laten zich sponsoren door ouders, andere familieleden en bekenden. Het geld dat daarmee wordt opgehaald, komt dit jaar ten goede aan de Stichting Wensambulance Brabant. Deze stichting vervult laatste wensen van ernstig zieke mensen.

Kempencup

De heren-recreanten zonder licentie mogen deelnemen aan het criterium om de Kempencup. Voor dit klassement worden wedstrijden georganiseerd in Luyksgestel, Weebosch, Westerhoven, Riethoven, Duizel, Veldhoven, Eindhoven, Hapert, Bladel en Steensel. Inmiddels zijn de wedstrijden in Veldhoven en Westerhoven verreden en staan de heren in Riethoven aan de start. Naast de uitslag voor de Kempencup wordt er ook een klassement opgemaakt van de deelnemers uit Riethoven. De eerste 3 aankomende Riethovenaren worden dus ook gehuldigd.

Deelnemers aan de Kempencup kunnen zich opgeven via de website: www.swer.nl, of op de dag zelf bij de organisatie in restaurant De Sleutel, Dorpsstraat 1a.

UCI-Elite/Beloften vrouwen

Vorig jaar was Nina Kessler de grote winnares. In een machtige sprint verwees zij Sandra van Veghel en Paulien Koster naar de plaatsen 2 en 3. Mede door haar overwinning in Riethoven, werd zij uiteindelijk tweede in de eindstand van het Belisol-Kempenklassement.

Voor dit klassement zijn inmiddels 2 wedstrijden gereden. De leidster in het algemeen klassement, Monique van de Ree, heeft zich voor de ronde van Riethoven aangemeld. Dat hebben ook onder andere haar Brabantse concurrenten Yara Kastelijn en Evy Kuypers gedaan.

Elite/beloften-renners heren

Zoals gebruikelijk wordt het programma afgesloten door het criterium van de heren elite/beloften-renners. Ook deze wedstrijd maakt onderdeel uit van het Belisol-Kempenklassement. Om 18.30 uur gaan deze kleppers van start voor hun wedstrijd over 90 km. In ruim 2 uur zullen zij deze afstand afleggen.

Wielrronde Riethoven

De wielerronde staat bekend om z'n zware parcours. De koers wordt niet voor niks 'De Hel van Riethoven' genoemd. Het criterium is het vierde in de serie van acht wedstrijden in het Belisol-Kempenklassement verreden. Het is dringen aan de kop van het algemeen klassement. Er is dus alle reden voor de deelnemers om te proberen hun posities te behouden of hun klassering te verbeteren. Het belooft een spannende strijd te worden. De leider van dit klassement, Jasper de Laat, heeft zich inmiddels voor deze koers aangemeld. Hij zal dus aan de start verschijnen en rijdt in de blauwe leiderstrui. Ook de winnaar van 2018, Jos Koop, zal aan de startlijn staan.

Meer berichten