De Vessemse jeugd is blij met het pannaveld dat naast de hoofdtribune op het sprotpark staat. Foto: Ton van de Vorst
De Vessemse jeugd is blij met het pannaveld dat naast de hoofdtribune op het sprotpark staat. Foto: Ton van de Vorst (Foto: Ton van de Vorst)

'Hier kunnen ze trainen op techniek'

Ton van de Vorst

Nieuw pannaveld in gebruik

Direct achter de tribune op sportpark 'de Lille' is een pannaveld in gebruik genomen. Het veld is uitermate geschikt om op techniek te trainen want het is 11 meter breed en 20 meter lang. Het komt dus aan op balvaardigheid op de vierkante meter en korte snelle bewegingen. Tijdens het Pinkstertoernooi opende voorzitter Frans Maas de nieuwe trainingsvoorziening.

Vessem – Panna is een term uit het straatvoetbal. Daarbij wordt de tegenstander gepasseerd door de bal tussen zijn benen door te spelen. Het vergt de nodige behendigheid en precisie van de speler. Een pannaveld is een klein veldje waarop speciaal de korte baltechniek en snelle korte wendingen geoefend kunnen worden. Mede dankzij de pannaveldcommissie van VV Vessem is zo'n pannaveld nu gerealiseerd op sportpark de Lille.

Geert van Aaken en Willem Henst van de sponsorcommissie zijn blij met het resultaat dat ook nog eens in korte tijd is behaald. Geert van Aaken: "Het idee om een pannaveld aan te leggen was er al eerder, maar kwam niet echt van de grond vanwege de kosten die ervoor gemaakt zouden moeten worden. Begin dit jaar is er een pannaveldcommissie samengesteld met daarin onder anderen de jeugdcoördinator en de voltallige sponsorcommissie. Bij verschillende verenigingen uit de buurt hebben we gekeken hoe zo'n veld eruit moest zien en gevraagd wat de ervaringen waren. We hebben offertes opgevraagd en de leden van de commissie zijn intensief op pad gegaan om de nodige sponsoren te werven. Ook de jeugd heeft het nodige bijgedragen. Met een obstacle run op zaterdag voor Pasen heeft de jeugd maar liefst tweeduizend euro opgehaald. Als doel hadden we gesteld om het veld met het Pinkstertoernooi te openen."

Techniek trainen

Willem Henst: "Het is vooral bedoeld voor de jeugd, hier kunnen ze trainen op techniek, maar ook op conditie want als je op zo'n klein veldje speelt gaat het allemaal heel snel en is er geen tijd om uit te rusten. Het is voorzien van kunstgras zodat er onder alle weersomstandigheden getraind kan worden, en er is verlichting. Klaverblad heeft een drinkwaterpunt gesponsord. Met dit veld hebben de jeugdtrainers nieuwe mogelijkheden gekregen om hun trainingen in te delen.Het pannaveld is het een aanwinst voor het hele dorp. Het is altijd toegankelijk dus ook op woensdagmiddag kunnen kinderen uit het dorp hier spelen. Of op zondagmiddag als de ouders naar het eerste elftal komen kijken kunnen de kinderen op het pannaveldje spelen."

Doel behaald

Tijdens het goed bezochte Pinkstertoernooi afgelopen weekend opende voorzitter Frans Maas onder toeziend oog van vele belangstellenden het veld dat een verrijking is voor het sportpark. De commissie is er trots op dat door de hulp van de sponsoren, de jeugdspelers en de klusgroep het gestelde doel is gehaald.

Meer berichten