Kim Smetsers heeft haar draai helemaal gevonden.
Kim Smetsers heeft haar draai helemaal gevonden. (Foto: )

'Nergens zit ik zo op mijn plek als hier'

Van de redactie

Kim Smetsers vertelt

Kim Smetsers uit Bladel (29 jaar) werkt vanaf het begin - 2016 - bij HSPO Zorgpunt. Inmiddels doet ze de opleiding verzorgende IG en is ze gegroeid, als mens en in haar werk. "Ik kan hier werken vanuit mijn hart en met tijd voor mensen. Het kan dus wél anders in de zorg!"

Bladel - "Voorheen werkte ik in Tilburg als helpende bij de Wever. Daar kreeg ik niet de kans om door te groeien naar verzorgende, dus moest ik er weg. Via het UWV ben ik toen in contact gekomen met HSPO. Ik heb Louis gebeld, een brief gestuurd en ben op gesprek gegaan, gewoon aan de keukentafel. HSPO zat toen nog in Hapert aan huis. En ik werd aangenomen. Destijds ben ik gestart met twee cliënten en werkte ik zo'n vier uur per week. Dat is inmiddels soms wel 40 uur per week! HSPO is echt hard gegroeid in die twee jaar tijd. Maar het mooie is: de lijnen zijn nog steeds net zo kort als in het begin."

Kansen krijgen
en kansen pakken

"Ik ben erg leergierig en wilde al lang de opleiding verzorgende IG doen, maar voorheen kreeg ik geen goede begeleiding. Toen ik bij HSPO ging werken kwam ik regelmatig bij cliënten die meer zorg nodig hadden dan dat ik als helpende mocht geven. Dat vond ik vervelend, voor mezelf en ook voor de cliënt. Daarom heb ik het idee om de opleiding verzorgende IG te doen weer opgepakt. Ik had het hier naar mijn zin, ik voelde me gehoord en ik had er een goed gevoel bij om weer te gaan leren. HSPO heeft mij de kans gegeven, ze vertrouwden in mij. Ik kreeg die kans en ik pakte 'm."

Gegroeid door vertrouwen en vrijheid

"Ik zit nu in het derde leerjaar. Ik volg een BBL-traject; dat betekent dat ik één dag in de week naar school ga en de overige dagen bij HSPO werk. Ik heb zelf de verantwoordelijkheid voor mijn stageopdrachten en met wie en hoe ik die uitvoer. Dat voelt heel fijn voor mij. Ik heb de vrijheid die ik wil en nodig heb. Ik krijg vertrouwen en daar krijg ik zelf vertrouwen van. En dat helpt mij enorm in mijn zelfontwikkeling. Toen ik begon was ik best onzeker en nu voelt het van: Hier sta ik en kom maar. Ik ben echt heel erg gegroeid sinds ik hier werk. Dat komt ook omdat je de vrijheid hebt hier."

Persoonlijk en laagdrempelig

"Ik heb voor werken in de zorg gekozen omdat ik wil werken met mijn hart en niet met mijn verstand. Dat kan bij HSPO. Ik krijg vrijheid en vertrouwen. Maar ook het persoonlijke en de laagdrempeligheid. Ik heb bij verschillende instellingen gewerkt. Ik kende daar bijna niemand uit de organisatie, alleen mijn directe collega's en teamleider. Maar nu ken ik de directeur en het bestuur en iedereen daaromheen. Dat is heel fijn. Bij HSPO Zorgpunt zeggen ze: 'Goede zorg voor de cliënt begint met aandacht voor jou'. Dat merk ik ook echt. Er wordt gewoon altijd naar mij geluisterd en ik kan mezelf zijn.

Tijd voor mensen

Het werk is ook heel leuk omdat je de tijd hebt voor de mensen. Ik hoef niet constant op mijn horloge te kijken omdat ik over 10 minuten bij de volgende cliënt moet staan.

Meer berichten