Foto:

De Kempenaer 35 jaar geleden

Ponyconcours Hooge Mierde

Door Thijs van der Zanden

Hooge Mierde – 24 juni 1984. Het zogenaamde groene seizoen van de ponyconcoursen van de kring Eersel werd met een groot opgezette ponydag afgesloten op het concoursterrein aan de Weeldsedijk bij de manege van F. van Loon. Om er ook een echte familiedag van te maken werd er geen entree geheven. Zo konden alle vriendjes en vriendinnetjes en hun ouders gratis kennismaken met de ponysport en ook naar hun bevriende ponyruitertjes in actie zien.

De kringkampioen kandidaten van de acht- en de viertallen en van de ponyspelen die op dat concours nog punten konden behalen werden vooraf gehuldigd. Ook de prijswinnaars van de individuele dressuur en de springruiters werden met een luid applaus op het hoofdterrein ontvangen. Het concours eindigde met een grote indrukwekkende parade. Na afloop kon het Kringbestuur en de afdeling Hooge Mierde tevreden terugkijken op een geslaagd, drukbezocht kringconcours.

Wat gebeurde er die week nog meer

- In Duizel werd het eeuwenoude feest van Sint Jan gevierd. In het jaar 1721 was al in een artikel vastgelegd dat: "Alle gildebroeders en susters sullen gaen in de processie op Sint Jansdagh."

- De afdeling Netersel hield een perfect verlopen kringsport/atletiekdag. Dat was mede te danken aan de prima samenwerking met de KPJ-kring Eersel en het prachtige weer.

- Het vakantiecomité Hapert organiseerde met Los Hoes, Korfbalvereniging VVO en Jeugdvoetbal Hapert een wandelvierdaagse. De baten waren voor de organisatoren.

Meer berichten