Speeldata: zaterdag 29 en zondag 30 juni en de week daarna op woensdag 3, zaterdag 6 en zondag 7 juli.
Speeldata: zaterdag 29 en zondag 30 juni en de week daarna op woensdag 3, zaterdag 6 en zondag 7 juli. (Foto: )

Toneelvereniging Kempengalm bereidt zich voor op voorstellingen

Toneelvereniging Kempengalm kondigt het openluchtspektakel aan. Dit spektakel wordt gehouden vanwege het 75 jarig jubileum van de vereniging.

Bergeijk - Met de inspanning van 19 spelers, 20 figuranten, bijna 125 vrijwilligers, de steun van Stichting Beleef Bergeijk en het coöperatiefonds van de Rabobank gaat de vereniging er een onvergetelijke uitvoering van maken.

Regisseuse Rita Scheelen heeft speciaal voor deze gelegenheid, in het Brabantse dialect een voor de Weebosch passend stuk geschreven wat terug gaat naar de zomer van midden jaren zestig. Het kriebelt van de onrust in het dorp. De rumoerige tijd met de smokkelaars, The Beatles, Rolling Stones, minirokjes, hippies en allerlei langharig tuig die de jeugd komen "besmetten" in het doorgaans zo rustige, in het groen verscholen en liefelijke dorpje van de Weebosch. De tijd dat de pastoor het nog voor het zeggen had, lijkt te gaan veranderen.

De pastoor denkt hier nog de dienst uit te kunnen maken

Dan is het ook nog eens bijna Weebosch kermis, een feest waar alle - nou ja, bijna alle - dorpelingen het gehele jaar al naar uitkijken en de cafés overuren draaien. Een kermis waar men intens van geniet. Echter déze kermis zorgt voor uitermate spectaculaire situaties.

Het openluchtspel vindt plaats op de plek waar ook altijd de kermis staat, op het Charles de Backerplein, naast de Sint Gerarduskerk op de Weebosch. Er staat een overdekte tribune, een spectaculair decor en de muziek uit de jaren zestig maakt alles compleet.

Het gesprek van de dag onder enkele dorpsgenoten van de Weebosch over de onrust die in het dorp heerst

Speeldata: zaterdag 29 en zondag 30 juni en de week daarna op woensdag 3, zaterdag 6 en zondag 7 juli.

Alle voorstellingen beginnen om 20:00 uur. De bar is al vanaf 19:00 uur geopend.

De voorverkoop van kaartjes heeft alle verwachtingen overtroffen. Men kan nog kaarten reserveren via de website www.dekempengalm.nl of kopen aan de kassa op een van de voorstellingen. De Kempengalm is ook te volgen via Facebook.

Meer berichten