Het Walikerplein hier in de jaren ’60,  zag er een kwart eeuw eerder nog hetzelfde uit, ook een halve eeuw later is er nauwelijks iets veranderd
Het Walikerplein hier in de jaren ’60, zag er een kwart eeuw eerder nog hetzelfde uit, ook een halve eeuw later is er nauwelijks iets veranderd (Foto: )

Onthulling oorlogsmonument in Riethoven

Zaterdagmiddag 22 juni is om 14.00 uur de onthulling van het nieuwe oorlogsmonument nabij het Walikerplein in Riethoven. Deze onthulling geschiedt door Bergeijks burgemeester Arinda Callewaert samen met een der getuigen van de ramp en een nabestaande van de zeven gevallen manschappen met de Lancaster, die dag precies 75 jaar geleden. Later vindt in besloten kring der genodigden de presentatie plaats van het boek "Vliegramp Walik, Riethovens vergeten verhaal".

Van de omgekomen bemanning van vier Engelse en drie Australische militairen komt een aantal familieleden speciaal naar Riethoven om deze onthulling bij te wonen. Zij zijn te gast bij enkele Riethovense families.

Het Riethovens Harmoniekorps verzorgt de muziek zoals het spelen van de volksliederen als ook The Last Post. Groep 8 van de plaatselijke basisschool verzorgt een bloemenhulde. Verder vindt er een kranslegging plaats door de burgemeester en enkele nabestaande familieleden. Verder zijn er korte toespraakjes van haar een der familieleden en van Johan Biemans. De dag wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd van genodigden in gemeenschapscentrum De Hofstek.

Meer berichten