De kapel van Werbeeck.
De kapel van Werbeeck.

Bedevaart Eersel-Werbeeck geschiedt voor 358e keer

De jaarlijkse bedevaart Eersel-Werbeeck wordt dit jaar gehouden op zaterdag 29 juni. Een mooie traditie die reeds voor het 358e jaar plaatsheeft. Veel pelgrims uit Eersel trekken die dag naar Retie en Werbeeck om de traditionele bedevaart samen te beleven.

eersel - Om 10.30 uur is de H. Mis in de kerk van Retie en om 13.30 wordt er opgesteld voor de processie naar de kapel van Werbeeck.Tussen 13.00 uur en 13.30 uur zal Harmonie de Goede Hoop op het raadhuisplein een serenade geven gevolgd door de vendelgroet door beide gilden uit eersel als groet aan de pelgrims en inwoners van Retie.

Deze mooie dag wordt nog steeds door veel pelgrims beleefd en in Eersel is men trots op deze mooie traditie die men in stand wil houden. Diverse families en vriendengroepen sluiten zich hierbij aan.

Vanwege het 40 jarig jubileum van Kempenmuseum De Acht Zaligheden vindt er een korte tentoonstelling plaats in het museum, van 16 juni tot 29 juni. Op zondagmiddag 23 juni wordt er door historicus Jacq Bijnen een presentatie gehouden over de bedevaart en zal het Eerselse Herenkoor Gaudeamus enkele oude Werbeeck liederen zingen. Het boek 'Maria's Werbeeck' is dan ook te koop.

Openstelling museum: maandag tot en met vrijdag 10.00 uur tot 17.00 uur en zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Pelgrims die te voet willen gaan kunnen zich aanmelden bij Toon van de Ven:

06 83321700, toonendinievandeven@gmail.com

Meer berichten