Met gemak liet Marianne Vos in Luyksgestel haar laatste concurrenten achter zich. Foto: Theo van Sambeek
Met gemak liet Marianne Vos in Luyksgestel haar laatste concurrenten achter zich. Foto: Theo van Sambeek (Foto: Theo van Sambeek)

Marianne Vos weer onstuitbaar

Piet Gijsbers

Winst in Luyksgestel

Als in haar beste tijden heerste Marianne Vos in de vrouwenronde van het Belisol Eindhoven Kempenklassement in Luyksgestel.

Luyksgestel - De warme weersomstandigheden brachten niet alleen bij het publiek maar ook bij de rensters loomheid in het peloton. Het duo Jeanne Korevaar en Merel Hofman reed rondenlang aan de leiding, nam zelfs anderhalve minuut voorsprong. Toen Marianne Vos in de slotfase van de koers haar duivels ontbond was tegen de krachten van de meervoudig oud-wereldkampioene geen kruid gewassen. In een paar omlopen tijd deed zij de achterstand teniet en liet in de eindsprint met drie zien dat zij weer kan gloriëren als in haar beste tijden. Monique van de Ree (Etten-Leur) bleef in het bezit van de klassementleiderstrui. In de elite en beloftenwedstrijd van de mannen bleken vier renners te sterk voor het verbrokkelde peloton. Coen Vermeltfoort (Vlijmen), dit seizoen al drievoudig klassiekerwinnaar, bleek uiteindelijk in de hitte veruit de beste te zijn en klopte zijn medevluchters Maik van der Heijden (Schayk), de Duitser Benjamin Sydlik en Frenky van de Vorst (Halsteren). Jasper de Laat (Moergestel) bleef in het Kempenklassement aan de leiding. In de voorwedstrijd voor recreanten in de Kempencup hield Rinus Verhorevoort (Hooge Mierde) ditmaal de zege in eigen streek.

Meer berichten