Foto:

De Kempenaer 35 jaar geleden

Resultaten zwemmers Platella

Door Thijs van der Zanden

Bladel – juni 1984. Platella uit Bladel heeft met een groot aantal starts deelgenomen aan de Brabantse Zwemkampioenschappen in Breda. Op 172 onderdelen, verdeeld over 6 dagen, is 29 keer een zwemmer van Platella aan de start verschenen. Sandra van Eyk, 11 keer persoonlijk en 1 keer estafette en Sjef van Sambeek 4 keer persoonlijk en 4 keer estafette, wisten de gang naar het startblok het meest te vinden. Sandra van Eyk was ook het meest succesvol met 2 bronzen medailles. Bovendien kwam ze uit op de zeer druk bezette jaargang 1969. Dat het niveau van Platella stijgende was bewezen de goed uitslagen van de estafetteploegen. Vooral de vijfde plaats op de 4 x 100 wissel jongens 16 was van hoog niveau. Paul Symons (rug), Mario Swaanen (school), Sjef van Sambeek (vlinder) en Marcel van den Brink (vrij) verbeterden hun tijd met 20 seconden. Jos Hendriks was met zijn 29 jaar de oudste deelnemer maar het voorbeeld van de aanstormende jeugd van Platella.

Wat gebeurde er die week nog meer

- De Kon. Harmonie L'Union, Bladel organiseerde een muziektuinfeest. Na een jaar bruisende activiteiten kon er welverdiend genoten worden van muziek, drank en barbecue.

- In Bladel werd in sporthal 't Spant het jaarlijkse zaalvoetbaltoernooi georganiseerd. De organisatie lag in handen van de zaalvoetbalafdeling van FC Europaclub.

- Landbouwmechanisatiebedrijf Simon Huijbregts te Reusel vierde op 28 juni 1984 met een grandioze tractor- en landbouwwerktuigenshow het 25-jarig bestaan van de zaak.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden