Foto:

Buurtbus Hilvarenbeek rijdt vanaf 1 juli door naar Casteren en Bladel

Met ingang van maandag 1 juli wordt de dienstregeling én de route van buurtbuslijn 293 van Buurtbusvereniging Hilvarenbeek ingrijpend gewijzigd.

Buurtbuslijn 293 rijdt vanaf die datum elke werkdag vanaf Hilvarenbeek via Diessen, Baarschot, Westelbeers, Casteren naar Bladel. De eerste rit start om 06.51 uur vanaf halte Vrijthof; de laatste rit is om 18.20 uur vanuit de halte Bladel, kerk. Route: Vrijthof, DIessenseweg, Beekseweg naar Diessen Julianastraat. Via Rijtsestraat, Tongerloseweg naar Baarschot. Vanuit Baarschot door naar Westelbeers en daarna naar Casteren. In Casteren via Kranenberg, Zandstraat, Kerkstraat, Hemelrijken richting Bladel over de Gagelvelden, de Vloed en de Beverdijcken. In Bladel via Lange Trekken naar de Sniederslaan. Het eindpunt is bij de kerk. Het winkelgebied in Bladel en het PiusX-college in Bladel worden zo bereikt. Er komen nieuwe haltes op de Spreeuwelsedijk en Broekeindsedijk in Westelbeers. In Casteren staan de haltes al; in Bladel komen er haltes bij camping Ganzenhof en in de Sniederslaan. De buurtbus stopt overigens altijd op de route – mits veilig - als men duidelijk door handopsteken aangeeft mee te willen reizen. Ook uitstappen kan buiten de haltes.

Buurtbusvereniging Hilvarenbeek rijdt op werkdagen op drie lijnen:

Lijn 289 Hilvarenbeek – Biest-Houtakker – Moergestel – Oisterwijk (NS station)

Lijn 293 Hilvarenbeek – Diessen – Baarschot – Westelbeers – Casteren – Bladel (kerk)

Lijn 295 Hilvarenbeek – Goirle

Op zaterdag rijdt lijn 242: Hilvarenbeek – Diessen – Baarschot – Westelbeers – Middelbeers.

Reizen met de buurtbus is openbaar vervoer, dus voor iedereen! Men kan reizen met de OV-chipkaart, een enkele reis (4,24 euro) of een dalurendagkaart (6,63 euro).

Volwassen reizigers mogen twee kinderen tot en met 11 jaar gratis mee laten reizen. In de vakantiemaanden juli en augustus kan ook vóór 09.00 uur met een dalurendagkaart gereisd worden. De gehele dag door heel Brabant in alle (buurt)bussen van Arriva en Hermes.

Meer berichten