Column Lowie

Het rijk voor mezelf

Foto: Foto:

Lies zit een paar dagen met mijn dochter en kleindochters in een vakantiehuisje ergens in de Achterhoek. Lekker chillen met de chicks, zo noemen ze dat.
Dus ik heb het weekend het rijk thuis helemaal voor mezelf. Dat wordt dus luisteren naar mijn eigen Sonos-afspeellijstjes en poepen met de deur open.

Zaterdagmorgen eerst maar eens even een paar blondjes in de koelkast gelegd voor als om 15.00 uur onze Leeuwinnen spelen tegen Italië. Daarna gauw even naar de bakker en uitgebreid de krant gelezen. Ik lees dat minister Wiebes een klimaatakkoord uit de hoge hoed heeft weten te toveren en dat het de bedoeling is dat de doelstellingen in 2050 gehaald worden. Zal best, denk ik, want tegen die tijd hebben ze deze jongen al lang ergens uitgestrooid. Als ze me maar niet gaan koeioneren met het verplicht stellen van de aankoop van een warmtepomp of een elektrische auto. Ik heb per slot van rekening begin dit jaar net zonnepanelen op mijn dak laten leggen.

Tijdens de rust van het duel tussen onze meiden en de Azzurri's moet ik plots naar het toilet voor een grote boodschap. Maar dat gaat, zoals wel vaker, toch even wat langer duren dan ik had gehoopt. Eigen schuld volgens Lies; moet ik maar meer fruit eten.

Tegen de tijd dat de dames weer het veld op komen zit ik nog altijd onverrichterzake en inmiddels licht geïrriteerd op de pot. Maar omdat de deur open staat mis ik niets van de wedstrijd. Halverwege de tweede helft gaat mijn recalcitrante darmenstelsel dan toch overstag en ben ik voor even weer een kilo lichter. Zo en nu nog even de billen afvegen denk ik.

Verdomme het toiletpapier is op. Lie-ie-ies, roep ik. Maar mijn geroep wordt niet gehoord. Lies zit rond dit tijdstip waarschijnlijk met de meisjes ergens op een terras te nippen aan een roseetje. God wat zal ik blij zijn als de dames weer thuis zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden