Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Nieuwe gildekoning in Hoogeloon

Door Thijs van der Zanden

Hoogeloon – juli 1984. Onder veel belangstelling vonden de koningsschietwedstrijden plaats in het nieuwe gildebos van Gilde St. Sebastiaan In Hoogeloon. Nadat de vorige koning Henk Groenen drie schoten op de vogel had geschoten, begonnen de wedstrijden. Het was dat jaar extra spannend, omdat Henk Groenen al twee maal koning was en bij een eventueel derde koningschap zou hij keizer worden, wat nog nooit bij het Gilde St. Sebastiaan was gebeurd. Het mocht voor Henk Groenen niet zo zijn. Wim van de Pas was hem voor en haalde bij het 81ste schot de vogel naar beneden. Wim werd met dit goede schot voor de eerste maal koning. Hij zei daarover: "Ik moest alles uit de kast halen want Henk Groenen is een heel goede schutter. Verder hoop ik mijn koningsschap waar te maken en zal daarvoor hard moeten werken om dat van de vorige koning te evenaren." Het koningschap bleef wel in de familie want de nieuwe koning was de zwager van de oude.

Wat gebeurde er die week nog meer

- In de bibliotheek te Reusel hield de heer Michiels een foto-expositie. Hij exposeerde vooral landschapsfoto's met de nadruk op wolkenpartijen, structuren en stemmingen.

- In Eersel vond de huldiging plaats van Piet Timmermans, de oprichter van het zomeravondvoetbal en de kampioen van dat jaar. Dit was het elftal van de Eindhovenseweg.

- Atletiekvereniging AVR '69 uit Reusel nam met succes deel aan de Nederlandse kampioenschappen voor A-B junioren. Fred Veron werd elfde op de 400 meter, een mooie prestatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden