Column Lowie

Politici kunnen best wachten…

Foto: Foto:

Ik heb begrepen dat minister Ollongren van plan is om de salarissen van politici en overheidsfunctionarissen te verhogen.
Even ter informatie: onze volksvertegenwoordigers in de Tweede Kamer ontvangen een jaarsalaris van 120.000 euro. Ze noemen dat overigens geen salaris maar een schadeloosstelling. Klinkt een beetje minder gulzig maar het blijft evengoed een knap bedrag. Een staatssecretaris ontvangt 154.000 euro en een minister zo'n slordige 166.000 per jaar.
Dat we aan het eind van de maand niet allemaal hetzelfde bedrag op onze salarisrekening krijgen bijgeschreven begrijp ik. En of de genoemde bedragen die onze politici ontvangen redelijk zijn, daar kun je ook over redetwisten. Maar dat een beginnend politieagent of verpleegkundige per maand 1700 euro salaris ontvangt - okay een enkeling kan doorgroeien naar 4000 euro - vind ik dan toch wel erg magertjes.

Maar evengoed, Ollongren wil dus toch dat de dames en heren politici meer gaan verdienen. En dat terwijl de zorg achteruit holt en nauwelijks nog betaalbaar is, TBS-ers gewoon door de poort naar buiten lopen omdat er geen toezicht is en kinderen niet naar school kunnen omdat er geen leraren zijn.
Ze zal het niet doen maar mocht minister Ollongren mij vragen wat ik er van vind zou ik zeggen, die politici kunnen nog wel even wachten met die salarisverhoging. Doe wat aan de salarissen bij de politie, in de zorg en in het onderwijs.

Mijn oudste kleindochter gaat na de vakantie naar het middelbaar onderwijs. Vorige week werd ze met haar klasgenoten op het speelplein uitgezwaaid door de leerkrachten van haar basisschool. Ik ben benieuwd of haar kinderen - als ze er überhaupt al ooit wil en kan krijgen - straks ook nog door hun oude meester en onderwijzeres worden uitgezwaaid.
Misschien ontvangen haar kinderen tegen die tijd op hun mobieltje wel een door het Ministerie van Onderwijs landelijk verzonden app-je met de tekst 'Veel succes op het middelbaar', met van een kekke emoji.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden