Jaarmarkt Riethoven 2018
Jaarmarkt Riethoven 2018 (Foto: André Lubbers)

Traditionele jaarmarkt in Riethoven

Net zoals voorgaande jaren organiseert het Riethovens Harmonie Corps ook dit jaar weer haar traditionele jaarmarkt. Deze markt zal alweer voor de 15e keer plaatsvinden en wel op zondag 4 augustus. De markt vindt plaats van 11.00 tot 17.00 uur in het centrum van Riethoven, rondom het dorpsplein, de Brouwerswei en in een gedeelte van de Dorpsstraat.

Riethoven - De organisatie van de jaarmarkt is in handen van leden van het Riethovens Harmonie Corps, geholpen door een aantal enthousiaste dorpelingen. Deze markt is 15 jaren geleden in het leven geroepen om een leuk en interessant evenement in het mooie centrum van Riethoven aan te bieden aan de dorpsbewoners en andere bezoekers. Om dit ook in de toekomst te kunnen blijven doen en om enigszins kostendekkend te kunnen zijn wordt er bij de ingang van de markt een bescheiden bijdrage aan de bezoekers gevraagd: 2 euro per persoon.

Ook dit jaar kent de markt weer een gevarieerd aanbod van marktkramen en attracties. Naast aandacht voor het heden zal er ook dit jaar weer ruimte zijn voor diverse traditionele beroepen zoals een mandenvlechter, een imker, een houtsnijwerker, een siersmid en een glas-in-lood bewerker, evenals een traditionele broodbakker wiens product als vanzelfsprekend te koop is. Daarnaast zal de DAF-club weer acte de présence geven en een aantal van haar klassiekers tonen die allemaal voorzien zijn van een beroemd stukje Brabantse techniek: de Variomatic met het ‘pientere pookje’. En het kan altijd nóg klassieker: het 'Rythovens Ouw Getög' zal tijdens de jaarmarkt haar uitgebreide collectie oude landbouwwerktuigen en tractoren tonen en dat zijn er dit jaar méér dan ooit. Daarnaast zal de Schildersclub uit Riethoven haar artistieke talenten tonen waarbij een aantal leden op de markt ‘live’ de schilderskunst zullen beoefenen. De hondenvereniging zal tenslotte een aantal demonstraties geven en haar trouwe viervoeters diverse behendigheidsproeven laten uitvoeren.

Vanzelfsprekend wordt er ook aan de kinderen gedacht. Zij kunnen zich laten schminken en de levende haven bezoeken. Deze bestaat uit allerlei kleinvee waaronder konijnen, kippen en cavia’s. Ook zullen er bijzonder eigenwijze alpaca’s te zien zijn.

En de Harmonie zou geen Harmonie zijn als een en ander niet opgeleukt zou worden door muzikale optredens.

Ook dit jaar dus weer een zeer gevarieerde markt waar voor iedereen wat te beleven is. De kassa's gaan iets eerder open, rond 10.00 uur.

Meer berichten