Het podium in Bergeijk vorig jaar: Kempenklassementleider Dekkers, winnaar De Laat en nummer drie Van Bakel. Foto: Theo van Sambeek
Het podium in Bergeijk vorig jaar: Kempenklassementleider Dekkers, winnaar De Laat en nummer drie Van Bakel. Foto: Theo van Sambeek (Foto: )

Sterk rennersveld in Ronde van Bergeijk

Piet Gijsbers

Een gezellige drukte

In Bergeijk wordt het op kermisdinsdag weer een gezellige drukte. De plaatselijke Stichting Wielercomité brengt traditiegetrouw een sterk deelnemersveld op de fiets in het middag- en avondprogramma.

Bergeijk - Het parcours wordt in een nieuw jasje gestoken, zodat veiligheid, spanning en spektakel zullen toenemen. Vorig jaar gingen Jasper de Laat (elite en beloften mannen), Nina Kessler (elite en beloften vrouwen) en Dirk Jansen (recreanten) met de volle winst strijken. Nu is in plaats van de recreantenkoers een wedstrijd voor nieuwelingen toegevoegd. Jongens en meisjes van 15 en 16 jaar rijden nemen om 15.45 uur de start voor 40 kilometer koers. Vooraf kan ook de basisschooljeugd zich vanaf 15.00 uur in leeftijdsgroepen met elkaar meten in een Decathlon Dikke Banden Race. Om 17.00 uur wordt het parcours vrij gemaakt voor de elite en beloften vrouwen. In een wedstrijd van 60 kilometer staat een bijzonder internationaal veld aan het vertrek met rensters uit Nederland, Australië, Duitsland, Engeland, Ierland, Nieuw Zeeland en Noorwegen. De winnares van vorig jaar Nina Kessler (Velserbroek), beloftenwereldkampioene veldrijden Inge van der Heijden (Schayk) en Belisol Eindhoven Klassementsleidster Monique van de Ree (Etten-Leur) behoren bij de zegefavorieten. Patricia Nuyens (Eersel) vertegenwoordigt de Kempenregio. Bij de elite en beloften mannen zijn om 19.00 uur (80 km) tal van streekrenners present. De plaatselijke coureurs Roy Dirven en Kelvin Kanen binden de strijd aan met Rick Burgmans en Dirk Jansen (Westerhoven), met Wessel Coppelmans (Hapert) en Sverre Senders (Luyksgestel). Die nemen het op tegen de leiders in het Kempenklassement Jasper de Laat (Moergestel), Pieter van Oirschot (Best) en de Duitser Benjamin Sydlik die al tweemaal in Bergeijk zegevierde. Andere zegekandidaten zijn de winnaar van de Luyksgestelse kermisronde Coen Vermeltfoort (Vlijmen), Koos Jeroen Kers (Amstelveen), Raymond Kreder (Oudenbosch), Tom Vermeer (Wuustwezel) en Daan van Sintmaartensdijk (Zuidland).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden