Pieter van Oirschot (Best) leidt het Kempenklassement met kleine puntenvoorsprong. Foto: Theo van Sambeek
Pieter van Oirschot (Best) leidt het Kempenklassement met kleine puntenvoorsprong. Foto: Theo van Sambeek (Foto: Theo van Sambeek)

Felle strijd 'Om de Gele Trui' verwacht

Piet Gijsbers

Duizelse kermisronde sterk bezet

Al meer dan zestig jaar lang wordt er in Duizel op kermismaandag gestreden 'Om de Gele Trui'. De gelijknamige wielerstichting brengt ook in de 62e editie van het evenement een sterk veld elite en beloften coureurs, zowel mannen als vrouwen, aan de start.

Duizel - Pieter van Oirschot (Best) van Snelle Wiel Bestronics staat na zeven wedstrijden aan de leiding in het Belisol Eindhoven Kempenklassement met de Tempo-Hoppenbrouwers-Viro renners Jasper de Laat (Moergestel) en Benjamin Sydlik Wassenberg, D) als naaste belagers. Hans Dekkers, de oud-Eindhovenaar uit het Zeeuwse IJzendijke, en Rick Ottema (Leeuwarden), vorig jaar winnaar van de Ronde van Limburg en van de prestigieuze nationale Topcompetitie, komen weer graag naar Duizel om te genieten van de wielersfeer die zij er eerder al proefden. Stef Krul (Tjalleberd), een 24-jarige Fries, en de supersnelle Arvid de Kleijn (Herveld) vergezellen hun teamgenoot Ottema van Metec-TKH. Raymond Kreder, vorige week in Bergeijk achter vier Australiërs de beste Nederlander, maakt deel uit van een Japanse ploeg. Tom Vermeer, Nederbelg uit Wuustwezel is present evenals Gina Luca Vierhouten (Velserbroek) die in Hapert met plaats twee genoegen moest nemen. Johim Ariesen (Rhenen) won vorig jaar in Steensel. Robin Blumel (Sint Michielsgestel) toonde zijn vorm in Bergeijk. Koos Jeroen Kers (Amstelveen), al een paar keer Kempenklassement eindwinnaar, en Riethoven 2018 winnaar Jos Koop (Eindhoven) zijn erbij. In eigen omgeving nemen Wessel Coppelmans en Max Hendrikx (Hapert) het op tegen de coureurs van wijd en zijd die om de gele trui gaan strijden. Een zekere zegefavoriet is Coen Vermeltfoort (Vlijmen) die dit jaar al enkele klassiekers in winst omzette en nu met nog twee wedstrijden te gaan alsnog een gooi doet naar de eindzege in het Kempenklassement. De wedstrijd van de elite en beloften mannen over 100 km begint om 18.30 uur.

Het deelnemersveld in de vrouwenkoers 'Om de Gele Trui' (start 16.30 uur, 60 km) die eveneens meetelt voor het Kempenklassement is bijzonder internationaal getint met rensters uit Australië, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland en Noorwegen. De Sunweb rensters Coryn Rivera (USA) en Leah Kirchmann (Canada) zijn de grote blikvangers als sterke favorieten voor geel in Duizel. Zij nemen het op tegen onder meer de leidster in het Belisol Eindhoven Kempenklassement Monique van de Ree (Etten-Leur), meervoudig winnares in de Kempen Nina Kessler (Velserbroek), Femke Geeris (Someren) en Kylie Waterreus (Ulestraten). De regionale eer wordt in Duizel verdedigd door Patricia Nuyens uit Eersel. In het voorprogramma is een Decathlon Dikke Banden Race voor de schooljeugd (12.45 uur), een recreantenkoers voor plaatselijke renners (13.45 uur) en een recreantenwedstrijd in de Kempencup (15.00 uur). Voor renners, rensters en publiek wordt het op kermismaandag weer ouderwets smullen in de straten van Duizel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden