Tevreden gezichten na ontvangst van de medailles.
Tevreden gezichten na ontvangst van de medailles. (Foto: )

Goed toeven, gezelligheid en gastvrijheid

Van de redactie

Fiets4daagse Lage Mierde

De fiets4daagse Lage Mierde zal van dinsdag 13 augustus tot en met vrijdag 16 augustus voor de 25ste keer verreden worden.

Lage Mierde - Evenals voorgaande jaren wordt deze fiets4daagse georganiseerd door Buurtvereniging Kloosterstraat en omgeving in de laatste week van de basisschoolvakantie. Vele vrijwilligers zullen zich weer 4 dagen inzetten, zodat de fietsers kunnen genieten van het vele moois en goeds dat de Brabantse Kempen te bieden heeft.

Fiets4daagse Lage Mierde is een evenement dat zich vooral richt op de recreatieve fietser. Met routes die variëren tussen de 30 en 35 kilometer per dag is het een leuk en sportief uitje waar zowel gezinnen met kinderen als de ook oudere fietser van kunnen genieten. Voor de meer gevorderde fietser bestaat dagelijks de mogelijkheid om de route met ongeveer 10 kilometer uit te breiden. De routes worden met pijlen ondersteund. En omdat iedereen deelname moet kunnen bekostigen, worden de kosten zo laag mogelijk gehouden. Het inschrijfgeld bedraagt slechts 6,00 euro (voor kinderen tot 12 jaar 2,50 euro). Vooraf inschrijven is niet nodig. Wie tenminste drie dagen heeft meegefietst, krijgt op vrijdag een medaille uitgereikt. Deze medaille is ieder jaar weer anders en dus uniek. En voor de deelnemers die voor de vijfde, de tiende, de vijftiende, de twintigste en dit jaar ook de 25ste(!) keer meefietsen, is er zelfs een grotere medaille.

Ook is er de mogelijkheid om per dag in te schrijven. Dat kost 2,50 euro per dag. Wie vervolgens uiteindelijk toch 3 dagen heeft gefietst, fietst de 4e dag gratis.

De starttijden zijn tussen 12.00 uur (voorheen was dat een uur later) en 14.30 uur of tussen 17.30 uur en 18.30 uur. Daarmee is er dagelijks de keuze om 's middags of 's avonds te fietsen. Vertrek- en eindpunt zijn bij eetcafé BoJo's aan het Dorpsplein te Lage Mierde. Deelnemers worden uitdrukkelijk verzocht om zich uiterlijk om 21.30 uur weer af te melden.

De controlepost onderweg, bij het café, blijft tot 15.30 uur aanwezig.

Wat kunnen deelnemers zoal verwachten dit jaar? Gezelligheid, gevarieerde routes, maar ook langs de weg bij de controlepost is het goed toeven. Daar worden ze niet alleen getrakteerd op Brabantse gastvrijheid maar ook op een bekertje fris en een hapje. Naast het vaak jachtige leven en het maken van verre reizen, nu eens lekker 4 dagen fietsen om tot rust te komen en misschien wel herinneringen op te halen met oude bekenden of zelfs nieuwe vrienden maken. Alle reden dus om eens te komen proeven van wat fiets4daagse Lage Mierde te bieden heeft.

Kijk voor meer informatie op de website:

www.fiets4daagse-lagemierde.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden