Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Zilveren jubileum 'Jan Smolders'

Door Thijs van der Zanden

Bladel – 1 augustus 1984. Schildersbedrijf 'Jan Smulders' in de van Dissellaan vierde op die dag het 25 jaar bestaan van de zaak. Eigenaar Jan Smulders volgde de opleiding huisschilder in Boxel en Eindhoven. Zijn praktische ervaring deed hij op bij Jan Heuveling en later nog bij anderen. Hij was dus zowel praktisch als theoretisch geschoold toen hij in 1959 een eigen schildersbedrijf begon. Daarbij kwam ook een winkel waarin diverse verfwaren, behangpapier enz. werden verkocht. De winkel had bij de start een oppervlakte van 36 vierkante meter. Het bedrijf kreeg al snel een goede naam en een tijdlang waren er 13 werknemers in dienst. De winkel werd een aantal keren flink uitgebreid tot in totaal 145 vierkante meter. Ook was er veel plaats in de winkel voor een waar speelgoedpaleis. Op woensdag 1 augustus was er tussen 17.00 en 19.00 uur werd er een jubileum receptie gehouden. Op donderdag 2 augustus was er een gratis grabbelton voor kinderen.

Wat gebeurde er die week nog meer

- Tourvedettes Petra de Bruin met drie etappeoverwinningen, Mieke Havik winnares van de groene trui en Heleen Hage winnares bergtrui namen deel aan de Ronde van Duizel.

- J. ten Doeschate werd de nieuwe secretaris van het Streekorgaan Kenpenland. Het viel hem op dat recreatie zo goed paste in het prachtige landschap van de Kempen en dat trok hem aan.

- Op 29 juli 1984 organiseerde BC Bladel in samenwerking met 't Carillon de langverwachte playback show. Het werd een gezellige middag voor jong en oud op en rond de markt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden