Kempenplus onderzoekt verbetertool | Al het nieuws uit de gemeente Bladel, Reusel-de Mierden, Eersel en Bergeijk


"Het is heel vruchtbaar om nu eens met alle betrokken partijen samen te zitten."
"Het is heel vruchtbaar om nu eens met alle betrokken partijen samen te zitten." (Foto: )

Kempenplus onderzoekt verbetertool

Van de redactie

Een significant deel van het klantenbestand van KempenPlus bestaat uit statushouders. In de praktijk blijkt het lastig om deze groep duurzaam te laten uitstromen. Het Kennisplatform Integratie en Samenleving (KIS) ontwikkelde hiervoor een verbetertool.

De Kempen - Tijdens de kick-off ging KempenPlus met haar partners aan de slag om deze landelijke aanpak een regionale invulling te geven.

De grote zaal van Grand-Café de Tipmast in Bladel is gevuld met een gemêleerd gezelschap. Naast medewerkers van KempenPlus zijn er verschillende partijen aanwezig. Abdirman Abdi, beleidsmedewerker van KempenPlus, vertelt: "Doel van deze middag is om de verbetertool onder de loep te nemen. Kijken wat bruikbaar is, welke delen misschien vragen oproepen met als gezamenlijk doel de duurzame uitstroom van statushouders." Na een openingswoordje en een samenvatting van de nieuwe inburgeringswet, die in 2021 ingaat, worden de aanwezigen in vijf groepjes verdeeld. Onder hen mensen van Vluchtelingenwerk, de vijf Kempengemeenten, de GGD, het Summa College en zelfs enkele bedrijven zoals VGL Logistics en Tristar Keukens. "Normaal ben je met één of soms twee van deze partners in gesprek. Het is heel vruchtbaar om nu eens met alle betrokken partijen samen te zitten. Door kritisch naar de verbetertool te kijken, komen we dichter bij elkaar en houden we de lijntjes kort", aldus Abdirman. Aan de hand van vijf thema's wordt door de groepjes de verbetertool doorgenomen. Taalvaardigheid, opleiding en kennis, sociaal netwerk en gezondheid zijn vier van de thema's. De relatie met de werknemer en het vinden van werk is de vijfde. "Omdat er uit ieder vakgebied mensen meededen, konden we snel concreet dingen benoemen." De verbetertool is door KIS ontwikkeld op basis van wetenschappelijk onderzoek. Aan de hand van deze kick-off wil KempenPlus achterhalen welke onderdelen in de Kempen bruikbaar en toepasbaar zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden