Foto: Gijs Spierings
Foto: Gijs Spierings (Foto: Gijs Spierings)

De eerste namen zijn bekend...

Van de redactie

Line-up Beerze Proostfeest

Het jaarlijkse Proostfeest strijkt weer neer in de brouwerij-tuin van Beerze. Het Proostfeest is een fijnschalig familiair festival waarbij muziek, speciaalbier en BBQ centraal staan. Na vijf geslaagde edities heeft het Proostfeest inmiddels een vaste plek veroverd bij velen in Brabant, net zoals het bier van Beerze dat ook heeft.

Vessem - De muziek is Americana georiënteerd en de programmering wordt altijd samen ingevuld met muziekcafé De Rozenknop uit Eindhoven. De eerste namen kunnen we vandaag alvast bekend maken en dat zijn niemand minder dan 'rising star' Maurice van Hoek met zijn band en relatief oud-gedienden T-99, al decennia behorende tot de top van de blues-scene.

Maurice van Hoek
We spreken 2015. Maurice van Hoek (25 januari 1992) is een getalenteerde student aan het conservatorium, maar met een haperend muzikaal kompas. In een zoektocht naar richting ontvlucht hij zijn opleiding en zijn toenmalige woonplaats Rotterdam om voor drie maanden door Amerika te trekken. Hij verkent het gebied waar de seventies countryfolk van iconen als The Eagles en James Taylor zijn oorsprong vindt en voelt zich meer dan ooit aangetrokken tot het genre. Van Hoek: "Drie akkoorden en de waarheid spreken, dat moet je kunnen. Alles wat het liedje dient."

T-99
Rootsrocktrio T-99 uit Amsterdam staat al meer dan vijftien jaar aan de top van de Europese alternatieve rootsrock. De band bestaat uit Mischa den Haring (zang/gitaren), Martin de Ruiter (zang/drums) en Donné la Fontaine (contrabas/slaggitaar). Met hun eclectische mix van rock-'n-roll, blues, country, surf en soul heeft T-99 zich sinds 1999 bewezen als een constante factor van hoge muzikale kwaliteit op (pop-)podia en festivals in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Oostenrijk, Groot-Brittannië en de VS. De band speelde op Noorderslag, North Sea Jazz Festival, Latitude (UK), Popkomm (DE), Belgium Rhythm & Blues Festival (BE), Zwarte Cross en Eurosonic.

De komende tijd wordt de rest van het programma bekend gemaakt, via de website en social media zoals Facebook. Naast muziek biedt het Proostfeest ook een scala aan speciaalbieren, van craft bieren en traditional ales tot barrel aged bieren, waaronder bieren van Beerze die speciaal gebrouwen zijn voor het Proostfeest. De bodem voor al die bieren is BBQ met diverse soorten low & slow gerechten, waaronder ook opties voor vegetariërs en kinderen.

Het Proostfeest is altijd op de eerste zaterdag van september (dat valt dit jaar op 7 september) in de brouwerij-tuin van Beerze in Vessem, Jan Smuldersstraat 26.

Early bird tickets 15 euro (exclusief servicekosten) zijn te verkrijgen via de website:

www.proostfeest.nl

Kinderen tot 12 jaar hebben gratis entree.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden