Seuntjens en Van Boekel brengen hun voorstelling op 11 augustus ten gehore.
Seuntjens en Van Boekel brengen hun voorstelling op 11 augustus ten gehore. (Foto: )

Seuntjens & Van Boekel in de openlucht

Van de redactie

Gitaar van steigerhout

Een muzikale verslaglegging van een vijftigjarig verblijf in de wereld van de popmuziek, vastgelegd in een serie zelfgeschreven luisterliedjes. Zo laat de muziekvoorstelling 'Een gitaar van steigerhout' van de Kempische popmuzikanten Lowie Seuntjens (zang, gitaar) en Albert van Boekel (toetsen) zich het best omschrijven. Op zondag 11 augustus brengt het tweetal de voorstelling als openluchtconcert. Dit vindt plaats in de tuin van zaal-restaurant De Wekker, Wilhelminalaan 97 in Reusel. Het concert begint om 15.00 uur, de entree is gratis.

Reusel - Rijk en afwisselend, maar vaak ook moeizaam. Zo kijkt de 65-jarige Lowie Seuntjens terug op zijn vijftigjarige carrière als popmuzikant. Die begon bij Doomsday, de schoolband van het Eerselse Rythoviuscollege – een band die vandaag de dag nog steeds bestaat. Al snel daarna bereikte de sigarenmakerszoon uit Hapert als gitarist grote hoogten. Decennialang vond hij zijn kostwinning in de popmuziek, deel uitmakend van diverse punk- beat- en coverbands. Een woelig bestaan: veel onderbroken nachten en voortdurend zwervend van de ene podiumzaal naar de andere. Na verloop van tijd koos Seuntjens ervoor terug te keren naar de rust van een 'gewone' baan. Hij werd redacteur van een aantal regionale bladen en de muziek kreeg een plek in de vrije tijd.

Net met pensioen voelde Seuntjens de behoefte in muzikale zin terug te blikken op zijn leven. Hij haalde liedjes tevoorschijn die hij soms al als puber geschreven had, voegde daar recente zelfgeschreven nummers aan toe en verbond het geheel door middel van het gesproken woord. Vertellingen waarin hij herinneringen ophaalt aan het ouderlijk huis, zijn eerste kennismakingen met de hedendaagse muziek, de verlokkingen van de grote muziekwereld en zijn worsteling om zich in die wereld te handhaven. Voor de muzikale uitwerking van dit programma deed hij een beroep op zijn 'ouwe makker' Albert van Boekel, bekend toetsenist en tot voor kort docent aan het Bladelse Pius X-College.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden