Het Zomercarnaval begint om 14:11 uur. Kijk voor meer info op www.bergeijkszomercarnaval.nl.
Het Zomercarnaval begint om 14:11 uur. Kijk voor meer info op www.bergeijkszomercarnaval.nl. (Foto: )

Zomercarnaval door Bergeijkse straten op 18 augustus

Van de redactie

'Kunst en Vliegwerk'

Het Bergeijks Zomercarnaval bestaat dit jaar alweer 5 jaar. Wat ooit begon als een jubileumfeest van Stichting Carnaval De Teuten is inmiddels uitgegroeid tot een zelfstandig en druk bezocht evenement dat niet meer is weg te denken van de Bergeijkse evenementenkalender.

Bergeijk - Dit jaar is het thema van het Zomercarnaval 'Kunst en Vliegwerk'. Denk dus aan muziek, dans, acrobatiek en straattheater. Talloze dweil-, samba- en brassbands met prachtige danseressen trekken vanaf 14:11 uur voorbij in de kleurrijkste stoet van Bergeijk en omstreken. En terwijl jij staat te wachten op de optocht word je geëntertaind door verschillende straattheaterartiesten. Zo kun je zo maar oog in oog komen te staan met de geflipte kunstenaar Leonardo da Gindszie. Hij heeft al zijn bezittingen achter zich gelaten en reist met zijn mobiele open atelier door de straten en velden. Danseres Minke Ruel doet aan een luchtacrobatiek. Deze elegante manier van dansen in een ring boven in de lucht zal je versteld doen staan. De speelse dans-act Mondriaan werd speciaal ontwikkeld ter ere van dit kunstzinnig genie van Nederlandse bodem, meester van de moderne kunst. Piet Mondriaan zijn meest bekende werk komt uit zijn lijst gekropen. Twee ondeugende danseressen dansen de primaire kleuren uit hun hoekjes, huppelen horizontaal met hun hoedjes en vleien vrolijk met al hun vlakken en verticale lijnen. Naast een hoop muziek en prachtige danseressen komt er dit jaar in de optocht ook een heuse tijdreiziger voorbij. Een prachtige verschijning die door de straten van Bergeijk zal zweven. En wie kent er nu niet het schilderij De Nachtwacht van Rembrandt van Rijn? De tijdreiziger heeft beloofd de schilder naar Bergeijk te halen om een Bergeijkse versie te maken van dit wereldberoemde schilderij. Als je geluk hebt schildert hij je zelfs in De Nachtwacht. Zorg dat je op tijd in het centrum bent. De optocht start om 14:11 uur.

Na afloop van de optocht spelen de samba- en brassbands nog een paar nummers tijdens het sambafestijn. Daarna gaat het feestje vrolijk door tot in de late uurtjes met optredens van verschillende artiesten.

Wat dacht je van Zanger Kafke? Wat als een mooie café grap begon van een aantal vrienden liep in een paar maanden tijd volledig uit de hand. Zijn eerste single Onze Dag is een regelrechte hit. Ondanks de in de eerste maanden niet altijd even zuivere zang blijkt 'Kafke' een rasechte entertainer.
Hard2Get
De band Hard2Get vergaarde begin dit jaar nationale roem door hun deelname aan The Voice of Holland. De jonge Limburgse coverband behaalde de halve finale van het populaire muziekprogramma en staat garant voor vuurwerk. De laatste hits, classics, Nederlandstalige feestmuziek en stampende beats; alles komt voorbij in hun geweldige show.
PartyfrieX
Tom Wilborts & Bart Coppens vormen sinds 2013 feestduo PartyfrieX. In die tijd wisten ze het Bergeijks Zomercarnaval al diverse keren op z'n kop te zetten met hits als Elke keer hetzelfde, Turbonaise en hun megaklapper Ik moet zuipen! Ongetwijfeld gaan ze dit jaar het Hofplein weer in vuur en vlam zetten.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden