Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Diamantroof in Reusel opgelost

Door Thijs van der Zanden

Reusel – augustus 1984. De unieke samenwerking tussen burgerij, douane en politie had ervoor gezorgd dat op vrijdagmiddag 10 augustus 1984, rond 13.00 uur bij de firma Stalmeester te Reusel de laatsten van de twee gezochten inzake de geruchtmakende diamantroof bij juwelier Wijnen, kon worden ingerekend. De slogan van de politiet 'Die pet past ons allemaal' kreeg hier daadwerkelijk gestalte door de inbreng van 240 Reuselse kinderen, in de leeftijd variërend van 6 tot 12 jaar. Volop in hun spel tijdens de vakantieweek met als thema de Vikingen, kregen zij bij toeval aanwijzingen in handen over de diamantroof. Van kinderspel was toen geen sprake meer, zo bleek uit contacten met douane en politie. Op bevel van hen hield men de ogen en oortjes wijd open en de mondjes dicht. Dat men daarbij af en toe hun fantasie de boventoon had kon men de kinderen niet aanrekenen. De Stichting Jeugdbelangen Reusel kon terugzien op een geslaagde week.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- De Neterselse muziekvereniging Sint Brigida trad op in de circustent van Ponypark Slagharen. Ze gaven daar een concert op de piste tussen de clowns en de dieren in van het circus.

- Frans Wouters en Maria Wouters - Van Beers uit Bladel vierden hun gouden huwelijksfeest. Dat gebeurde samen met hun 9 kinderen en 17 kleinkinderen in het Wapen van Bladel.

- De Volksuniversiteit Eersel ging van start met haar vijfde winterprogramma. Gezien de groeiende belangstelling werden de leerpakketten weer eens uitgebreid tot 37 cursussen.

Meer berichten