Het sneeuwbad, onderdeel van het zeskamp.
Het sneeuwbad, onderdeel van het zeskamp. (Foto: )

Hapert viert kerst in augustus

Lieke Peeters

Jubileumjaar Oewakadoe

Kindervakantiewerk Oewakadoe in Hapert, dat dit jaar voor de dertigste keer al traditioneel in de laatste week van de schoolvakantie plaatsvond, had dit jaar wel een heel bijzonder thema. De Lemelvelden, waar het zich elk jaar weer afspeelt, was versierd met kerstbomen en alle kinderen droegen kerstmutsen.

HAPERT – Dit jaar was het thema 'christmas party' en daarom stonden er plots overal kerstbomen en hingen er overal slingers en kerstballen. Ook kwamen op z'n tijd 'all I want for christmas is you' en andere bekende kerstnummers door de speakers, wat af en toe voor hilariteit zorgde op het hele veld.

De Oewakadoeweek duurde dit jaar van maandag 12 augustus tot en met donderdag 15 augustus. Echter, zaterdag 10 augustus was het ook al erg druk op de Lemelvelden, want er moest natuurlijk veel klaargezet worden. Houten pallets werden door een aantal sterke papa's verdeeld en op het veld gelegd, zodat de kinderen maandag hun eigen hut konden bouwen. Naast kilo's spijkers waren er doeken en kerstversiering om de hutten aan te kleden. Dinsdag werden de hutten verder versierd. 's Ochtends mochten de kinderen de hutten nog verven, waardoor sommigen met een nieuw kleurtje in hun haren 's middags weer naar huis gingen… Na het afmaken van de hutten werd een rendierenjacht (de kerstversie van een vossenjacht) gehouden. Woensdag vond de zeskamp plaats met onder andere de 'kerstafette', het sneeuwbad (schuimbad, zie foto) en de skilattenrace. Met op het ene veld droge en op het andere veld natte spellen, zat er zeker voor iedereen iets leuks bij. Voor de groepen 7 en 8 stond nog een overnachting gepland met een spannend bosspel. Op donderdag was er alleen in de avond een programma. Tijdens de open avond konden alle ouders, opa's, oma's en andere belangstellenden de hutten van de kinderen bekijken en genieten van verschillende lekkernijen, activiteiten en een hilarische (snert)loterij. Naast een glazen doolhof, een springkussen en een schietkraam waren er ook een suikerspinkraam, een poffertjeskraam en werd er warme chocolademelk uitgedeeld. Deze feestelijke jubileumavond werd afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow. Gedurende de hele week waren de weergoden gunstig gezind, ondanks dat de weersvoorspellingen erg nat en fris waren. De waterspelletjes en de vuurwerkshow konden gelukkig allebei gewoon doorgaan. De foto's en andere informatie zijn te vinden op www.oewakadoe.nl, de facebookpagina en het Instagram-account. De aankondiging voor het inschrijfweekend van het aankomend jaar zal onder andere op de sociale media te vinden zijn en zal op basisschool het Palet in Hapert verkondigd worden. Deelname staat open voor kinderen van het basisonderwijs die binding met Hapert hebben.

Oewakadoe wil graag alle vrijwilligers bedanken. Zonder hen zou deze week niet mogelijk zijn geweest.

Meer berichten