Op de eerste zondag van september ontmoeten veel mountainbikers elkaar weer voor de Eiertocht bij De Grijze Steen in Casteren
Op de eerste zondag van september ontmoeten veel mountainbikers elkaar weer voor de Eiertocht bij De Grijze Steen in Casteren (Foto: )

Casteren opent veldtoertochtseizoen

Piet Gijsbers

Casterse Eiertocht 2019

Zondag 1 september treffen de mountainbike liefhebbers elkaar weer voor de eerste keer in de regionale wekelijkse toertochten. De Eiertocht in Casteren opent het nieuwe seizoen waar veel recreatieve mountainbikers met sportieve verwachtingen naar uitkijken.

Casteren - Voor het derde opeenvolgende jaar organiseert Gilde Sint Willibrordus op de eerste zondag van september haar veldtoertocht. In de regio Kempenland worden de menselijke krachten op de mountainbike weer beproefd in een zondagochtendrit door de mooie Kempense natuur. Enkele gildebroeders die de mountainbikesport een warm hart toedragen namen drie jaar geleden het voortouw om vanuit eigen dorp een toertocht te organiseren. Dat was van meet af aan een geslaagd initiatief. Honderden mountainbikers uit eigen omgeving en van verder weg wisten de weg naar de Casterse Eiertocht te vinden. Dat zal dit jaar niet anders zijn, omdat de weersomstandigheden op voorhand al uitnodigen om deel te nemen.

De organisatie heeft er veel werk van gemaakt om het de deelnemers naar de zin te maken. Er zijn in vergelijking met voorgaande jaren weer nieuwe elementen toegevoegd aan de routes die voor 90 procent uit onverharde wegen bestaan. Er kan worden gekozen uit de afstanden 25, 35 en 55 kilometer. De routes voeren onder meer door Landgoed De Utrecht en de langste afstand gaat gedeeltelijk door België. In het parcours treffen de deelnemers een variatie van smalle en brede paden, klimmetjes en water aan. Als gebruikelijk zijn start en finish bij De Grijze Steen, Westelbeersedijk 8 in Casteren. Daar is voldoende parkeergelegenheid, een bewaakte fietsenstalling en de deelnemers kunnen na afloop de fiets schoon spuiten. Onderweg wordt voor de nodige bevoorrading gezorgd in de vorm van drank, koek en fruit. De inschrijving is van 8.30 tot 10.00 uur en deelname kost 5 euro per persoon. Het dragen van een helm is verplicht. Na afloop van de tocht krijgen alle deelnemers een lekker gebakken eitje en kan men even uitrusten onder het genot van een drankje.

Meer berichten