Ziedagewegband; een Kempische Rock&Lol band
Ziedagewegband; een Kempische Rock&Lol band (Foto: Perry Kennis)

Een intiem en muzikaal tuinfeest

Van de redactie

Backyard Classics 2019

Stichting Bibberblues organiseert in samenwerking met Kempenmuseum De Acht Zaligheden het bekende muziekfeestje Backyard Classics, dat op zondag 1 september plaatsvindt.

Eersel - Backyard Classics is een eendaags festival met een intiem karakter. Net als alle andere jaren vindt het feest plaats in de boomgaard en de schop van het Kempenmuseum. Een locatie die zich al vaak bewezen heeft als een van de sfeervolste in Eersel. Het programma biedt een zeer uitgebreide muzikale mix van rock, pop, indie en blues en is verdeeld over een hoofdpodium en een binnenpodium voor intieme muzikale sessies. Opvallend in het programma van dit jaar is dat twee bands Nederlandstalige songs spelen: Zoden Aan De Dijk en Ziedagewegband.

Zoden Aan De Dijk

Zoden Aan De Dijk is al jaren de enige echte De Dijk tribute band. De band probeert bij elk nummer zo dicht mogelijk bij de originele uitvoering van de meesters zelf te blijven want het zijn hun helden. Of het nu een festival, evenement of muziekcafe is waar ze spelen, het maakt niet uit want het wordt een feest met dansen, dansen, Dansen op de Vulkaan en vele andere grote hits van De Dijk.

Ziedagewegband

Ziedagewegband noemt zichzelf een Kempische Rock&Lol band. Na het overlijden van maestro/sfeermaker Ser Cuijpers besloot de vriendengroep het muzikale erfgoed in ere te houden en door te gaan met de band. Gitarist Tiny der Kinderen neemt de plaats in van Ser en is als geen ander bekend met het repertoire en de kameraadschap van de band.

Programma Backyard
Classics 2019
15.00 - Zoden Aan De Dijk 15.45 - Bertus Borgers 16.30 - Chessmasters 17.15 - Bertus Borgers 18.00 - Bite the Bullit 18.45 - Een gitaar van steigerhout 19.30 - Ray Stepien Trio 21.00 – Ziedagewegband

Entree voor het tuinfeest is 5 euro. Na 19:00 is er vrije entree. Voor meer informatie: www.bibberblues.nl en de facebookpagina van stichting Bibberblues Eersel.

Meer berichten