Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Zaalvoetbalvereniging in Reusel

Door Thijs van der Zanden

Reusel – augustus 1984. Mede dankzij schildersbedrijf Dirkx Reusel en Jan Kuypers Sport werd in Reusel de zaalvoetbalvereniging Dirkx-Kuypers Sport opgericht. De vereniging bestond uit vijfentwintig leden waarvan er twaalf actief gingen deelnamen aan de zaalvoetbalcompetitie van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB), afdeling de Kempen, seizoen 1984-1985.

De competitie ging in september van start. Op maandagavond werden er wedstrijden van deze competitie gespeeld in Sporthal den Boegent te Reusel, rond de klok van 22.00 uur. Supporters werden uitgenodigd de wedstrijden te komen bezoeken en het team aan te moedigen. De contactpersoon van de nieuwe zaalvoetbalvereniging was Piet Dirkx woonachtig aan de Turnhoutseweg te Reusel.

Op de foto achter v.l.n.r. Jan Kuypers, J. Dirkx, G. Sanders, G. Dirkx en Piet Dirkx. Voor v.l.n.r. Frans Vosters, W. Daniels, H, Daniels en Theo Lavrijsen.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- Heide Kelders uit Eersel werd wereldkampioene fietscross in Japan. Op 24 augustus werd door de crossvereniging een huldigingsreceptie georganiseerd in zaal 'De Roskam'.

- Op de Lemelvelden te Hapert werd een ponydag voor gehandicapten kinderen gehouden. Er deden 11 afdelingen van de Kring Eersel mee en bezorgde 150 kinderen een mooie dag.

- Onder mooie weersomstandigheden trokken zo'n 2000 korfbalsters naar Sportpark 'Den Hoek' in Reusel voor het Rosolo toernooi. Het werd een mooie dag voor alle aanwezigen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden