Foto:
Kempenaer 35 jaar geleden

De Kempenaer 35 jaar geleden

Stokkelen won zeskamp Eersel

Door Thijs van der Zanden

Eersel – augustus 1984. Voor de tweede maal in de overigens nog korte historie van de Eerselse zeskamp voor buurtverenigingen heeft buurtvereniging Stokkelen beslag weten te leggen op de gemeentelijke wisselbeker. Met 101 punten bleef zij, de ook elk jaar goed voor de dag komende, buurtvereniging Schadewijkstraat ruim de baas. Bij de einduitslag bleek laatstgenoemde buurtvereniging een achterstand te hebben van 16 punten op de winnaar. Stokkelen legde de basis voor de overwinning op meerdere fronten. Met de eerste proef, het watertransport, werd al direct 12 punten binnengehaald. De autorace, waarvoor de joker werd ingezet, bracht 12 punten extra op en was daardoor goed voor in totaal 24 punten. Het maximaal aantal van 13 punten per proef werd behaald met het skilopen. Aan de zeskampdag, die door vele belangstellende op het Mortelveld werd gadegeslagen, werd maar liefst door 13 buurtverenigingen met veel enthousiasme deelgenomen.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- Kees Verspaandonk van de herenkledingzaak in Bladel kwam op 76-jarige leeftijd samen met zijn broer Gerard ten gevolge van een noodlottig auto-ongeval om het leven.

- Rijvereniging Sint Martinus uit Hapert organiseerde op de Pan een landelijk spring- en dressuurconcours. Er deden 500 ruiters en amazones aan mee. Het was die dag tropisch warm.

- Het Haperts Gemengd Koor bestond 10 jaar. Het samengesteld feestprogramma bestond o.a. uit een korenmiddag in Den Tref waaraan vijf koren uit de regio deelnamen.

Meer berichten