Foto: Adriaan van de Ven
Foto: Adriaan van de Ven (Foto: Adriaan van de Ven)

Een feestelijk en gevarieerd programma

Van de redactie

Vierde editie Sowiezo Festival

De vierde editie van het gratis toegankelijke Sowiezo Festival vindt op zaterdag 31 augustus plaats op het Tien Decemberplein in Eersel. Na een grandioos jaar met een recordaantal bezoekers van 3000, maakt Stichting S.C.E. zich op voor een nieuwe editie.

Eersel - Sowiezo Festival speelt dit jaar in op de drukte van vorig jaar bij de bar, toiletten en muntenkassa's door alle voorzieningen te verdubbelen. Het feestelijke én variërende programma bestaat dit jaar onder andere: John West , Puinhoop Kollektiv, Arjon Oostrom en Smèrrig Diskjochies. De line-up wordt verder aangevuld door: Beatcrooks, Kruzo en bands uit eigen regio. Het Tien Decemberplein in Eersel zalde plek zijn voor de gekste en meest sfeervolle feesttempel van het zuiden. Sowiezo Festival wordt georganiseerd door Stichting Samenwerkende Carnavalsgroepen Eersel. De opbrengsten van deze avond worden geschonken aan de carnavalsgroepen die zich deze avond inzetten.

Programma

Het programma van Sowiezo Festival bestaat zoals elk jaar uit een gevarieerd programma. In de middag zullen Check (Bladel) en de 10-koppige 2nd Hand Band (Budel) het festival openen. 's Avonds kan er meegezongen worden met de smartlappen van John West. Met al meerdere gouden platen op zak voert hij deze zomer de hitlijsten aan met zijn single: 'Alles wat ik wil', die hij samen met Lange Frans zingt. Vervolgens zullen de jongens van Puinhoop Kollektiv met de Final Weekend Tour voor de allerlaatste keer in Eersel optreden. De 3 jongens uit Middelbeers en omstreken hebben besloten om vanaf oktober te stoppen met hun dj-collectief. Volk- en feestzanger Arjon Oostom vult de line up verder aan met Smérrig Diskjochies, de resident dj's van het populaire Smérrig Festival uit Den Bosch. Tot slot kan je een volle lading feest verwachten van Beatcrooks uit het oosten van het land en dj-talent Kruzo.

Extra bar, toiletten en muntenkassa's

In 2018 beleefde het Sowiezo Festival een top jaar door een recordaantal bezoekers. Het plein voor het gemeentehuis in Eersel was volledig gevuld en de sfeer was top. Met veel confetti, specials en knallende acts was het grootste openluchtcafé van de Kempen een groot succes. De grote opkomst, waar de organisatie niet op gerekend had, zorgde ervoor dat bezoekers bij de bar en de toiletten langer moesten wachten. Hier speelt de organisatie van Sowiezo Festival op in door een andere indeling te maken. Hierdoor is er plaats voor twee barren, worden de toiletvoorzieningen verdubbeld en zijn er meer muntenkassa's.

Gratis toegang

Voor het vierde jaar op rij is het Sowiezo Festival volledig gratis toegankelijk. Daarnaast kan er ook kosteloos gebruik worden gemaakt van de garderobe en de toiletten.

Het is verstandig om op tijd te komen zodat je niks hoeft te missen.

Meer berichten