Van links naar rechts: Wout Verbeek, eindwinnaar Kempencup Dirk Jansen, Sem Elders en Teun van Poppel. (Foto: Theo van Sambeek)
Van links naar rechts: Wout Verbeek, eindwinnaar Kempencup Dirk Jansen, Sem Elders en Teun van Poppel. (Foto: Theo van Sambeek) (Foto: )

Kermiswielerronde van Weebosch afsluiting van wegseizoen

In Weebosch wordt op 31 augustus door recreanten OM 17.00 uur om de laatste punten gestreden voor de Kempencup. Bij voldoende deelname is er om 15.00 uur een dameskoers als finale van het Belisol Eindhoven Kempenklassement.

WEEBOSCH - In de Kempencup voert Maarten Christis met 180 punten na de kermisronde van Steensel het tussenklassement aan. De Belgische triatleet uit Bocholt heeft een onoverbrugbare voorsprong op Joost Winters (Bergeijk, 103 p.) en Stijn van den Borne (Hooge Mierde, 101 p.).

Zij strijden met Anton Vervecken (Geel, 98 p.) om de overige podiumplaatsen aan het eind van de tiendelige serie wedstrijden. Maarten Christis zette vijf wedstrijden in winst om: in Westerhoven, Hapert, Bladel, Duizel en Steensel, en eindigde tweemaal als tweede: in Eindhoven en Luyksgestel. In Veldhoven ging de overwinning naar Anton Vervecken, in Riethoven naar Roy Hoogmartens, ook al een zuiderbuur, en in Luyksgestel naar Hooge Mierdenaar Rinus Verhorevoort.

Bij de elitevrouwen en beloften is de strijd om de punten in het Belisol Eindhoven Kempenklassement al in het voordeel van Monique van de Ree (Etten-Leur) beslist. Evy Kuijpers (Lierop) kan haar achterstand vanwege een rugblessure bij een val in een Engelse wedstrijd niet meer goed maken.

Achter haar staan Hanneke de Goeje (Leiden), Nederlands kampioene Lorena Wiebes (Mijdrecht), Nina Kessler (Velserbroek), en Maud Kaptheijns (Bergeijk) nog in een goede uitgangspositie voor een podiumplaats aan het eind van de wedstrijdenreeks. Céline van Houtum (Den Dungen), Tessa Neefjes (Wervershoof), de winnares van 2015 in Weebosch, en Britt Teunissen (Ysselsteyn) doen eveneens een gooi naar een laatste ereplaats in het Kempenklassement.

Bij voldoende deelname is er een dameskoers als finale van het Belisol Eindhoven Kempen klassement

Meer berichten