Foto:

De Kempenaer 35 jaar geleden

Solexspektakel bij 'de Klok' op maandag tijdens Reusel kermis

Door Thijs van der Zanden

Reusel – september 1984. Tijdens Reusel kermis werd er door de Solexclub een solexrace georganiseerd waarbij iedereen uitgenodigd werd om mee te doen of te supporteren. Vanaf de leeftijd van 16 jaar en in bezit van een solex kon er meegedaan worden aan het solexfestijn. Er werd een snelheidsrace, hindernisrace, lachrace en natrace gehouden en in de pauzes was de kleinste motor van Reusel te bezichtigen. Prijzen waren er voor de snelste, de beste, de natste en de mooiste solexrijder. Echter er kon maar één winnaar zijn en dat was de snelste. Die mocht de prachtige Klok-trofee mee naar huis nemen. De uitreiking daarvan vond plaats in de Klok op kermisdinsdag om 21.00 uur.

Wat gebeurde er in die week nog meer

- In Bergeijk werd 40 jaar bevrijding gevierd. In samenwerking met het Streekarchief en het gemeentebestuur werd in het Eicha Museum een tentoonstelling over WOII georganiseerd.

- Eersel vierde voor de negende maal de Contente Mensdag. Er waren o.a. volkspelen voor jong en oud en een ludieke trouwerij tussen de Contente Bruidegom en de Pronte Bruid.

- Ruim 120 minder validen en hoogbejaarden hadden een fijne trip verzorgd door de Bejaardenbond Bladel. Autobezitters bezorgden hen belangeloos een mooie rit door de Kempen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden