Kijk op www.weekvandealfabetisering.nl voor meer informatie
Kijk op www.weekvandealfabetisering.nl voor meer informatie (Foto: )

Aandacht voor laaggeletterheid

Van de redactie

Week van de alfabetisering

Tijdens de Week van de Alfabetisering, een initiatief van Stichting Lezen en Schrijven, wordt landelijk aandacht gevraagd voor laaggeletterdheid. Honderden partners in het hele land komen deze week, van maandag 9 tot en met zondag 15 september, in actie voor een geletterd Nederland en organiseren activiteiten rondom taal en geletterdheid.

De Kempen - In bibliotheek Bergeijk en Eersel wordt een informatieochtend georganiseerd op woensdag 11 september van 14.15 tot 15.00 uur in bibliotheek Eersel en op donderdag 12 september van 10.00 tot 12.30 uur in Bibliotheek Bergeijk. Hier is de mogelijkheid om de diensten van de bibliotheek beter te leren kennen. In Reusel organiseert de bibliotheek een Kahoot Game, een quiz over lezen, taal, schrijven en rekenen. Neem je mobiel of tablet mee en schrijf je in voor een van de sessies op vrijdag 13 september. Op woensdag 11 september is er een taalexpeditie in bibliotheek Bladel. De taalexpeditie is een bijzondere manier om mensen bewust te maken van de problematiek van laaggeletterdheid en bevat elementen die gebruikt worden in escaperooms. De activiteiten worden samen met de coördinator DigiTaalhuis Macha Mathijssen georganiseerd. Ook zijn er in deze bibliotheken extra materialen aanwezig om beter te leren lezen en schrijven. Kijk voor het volledige programma in alle vestigingen van Bibliotheek De Kempen op www.bibliotheekdekempen.nl

Tijdens de Week van de Alfabetisering kunnen alle basisschoolklassen en gezinnen de TaalChallenge uitdaging aangaan. De gelukkige winnaars krijgen een reisje naar de Efteling. Kijk op www.weekvandealfabetisering.nl voor de Challenge.

Laaggeletterdheid
In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak zijn zij ook digitaal minder vaardig. Dit heeft grote impact op hun persoonlijke leven en maakt het moeilijk om mee te doen in de samenleving: online solliciteren, WhatsAppen met vrienden, geldzaken regelen of bijvoorbeeld de dokter begrijpen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden