Monique van de Ree klopt vluchtgenote  Bronwyn Macgregor (Nieuw Zeeland). Foto: Theo van Sambeek
Monique van de Ree klopt vluchtgenote Bronwyn Macgregor (Nieuw Zeeland). Foto: Theo van Sambeek (Foto: Theo van Sambeek)

Dubbelslag Van de Ree in Weebosch

Piet Gijsbers

Eindstanden bepaald

In Weebosch werden de eindstanden in twee wielerklassementen bepaald tijdens de jaarlijkse kermisronde. Bij de vrouwen won Monique van de Ree niet alleen de koers maar stelde ook de eindzege in het Belisol Eindhoven Kempenklassement veilig. Maarten Christis won de Kempencup voor recreanten waarin Anton Vervecken de laatste zege voor zich opeiste.

Weebosch - In tropische temperaturen werkten de renners en rensters hun laatste wedstrijd in de regionale competities af. Op het bijna 1 kilometer lange stratenparkoers was het vooral Yara Kastelijn die haar zinnen had gezet op de leidersprijs. Jammer genoeg moest Britt Teunissen na een val in het begin van de wielerronde de wedstrijd noodgedwongen verlaten. Om nog meer glans aan haar eindzege in het regelmatigheidsklassement te kunnen geven plaatste klassementleidster Monique van de Ree een demarrage die alleen beantwoord kon worden door de Nieuw-Zeelandse Bronwyn MacGregor. Al snel liep de voorsprong op naar ruim een minuut. Uiteindelijk zou het peloton op een ronde achterstand worden gezet en eerder moeten afsprinten. Monique van de Ree was uiteindelijk de sterkste van de dag. De blondine uit Etten-Leur had aan de eindstreep geen moeite met de renster uit Nieuw Zeeland. De sprint om de derde plaats werd een gemakkelijke prooi voor Veerle Goossens uit Bakel die als derde mee op het podium mocht. Zij bleef Quinty Ton (Geldermalsen) en Tessa Neefjes (Wervershoof) voor. Vlak daarachter finishten Marit Cent (Goor), Céline van Houtum (Den Dungen) en Yara Kastelijn (Neerkant). In de eindrangschikking van het Kempenklassement is de bonus van 1000 euro voor winnares Monique van de Ree. Nummer twee, de door een blessure in Weebosch niet mee strijdende Evy Kuijpers (Lierop), ontvangt 750 euro. En onder de 18 rensters die in het klassement volgen wordt nog ruim 2500 euro verdeeld tijdens de prijsuitreiking op zaterdag 2 november in De Tipmast te Bladel.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden