Foto: Foto:
Column Lowie

Twijfels bij taser

Politiechef Akerboom maakte vorige week bekend dat de introductie van de taser de problemen bij de politie wel eens grotendeels zou kunnen oplossen. Ik heb daar zo mijn twijfels bij. Net zo min als de pepperspray is ook de taser niet het ei van Columbus volgens mij. Het gezag op straat is daar echt niet mee terug in de handen van de politie.

Tegenwoordig zijn er nog maar weinig jongeren die later agent of hulpverlener willen worden. Dat heeft ongetwijfeld te maken met het toenemende geweld tegen genoemde beroepsgroep.

Geweld tegen hulpverleners is overigens niet iets van de laatste jaren. Ook tijdens de millenniumwisseling werden agenten al lastig gevallen en met vuurwerk bekogeld.
Na een onderzoek dat daarna werd ingesteld werd agenten gevraagd begrip op te brengen voor mensen die geweld tegen hen gebruikten omdat in de helft van alle gevallen het a-sociale gedrag toe te schrijven was aan genetische factoren. Ook zouden agenten en andere hulpverleners bij iemand met een andere culturele achtergrond of uit een andere sociale klasse sneller en agressie en geweld oproepen.

Zo lust ik er nog wel een paar. Aanpakken die flapdrollen. Door al dat typisch Nederlands gehannes stelt de strafeis tegen relschoppers die geweld gebruiken tegen overheidsdienaren in de praktijk gewoon helemaal niks voor. En vaak zwakt de rechter de eis ook nog eens af tot een straf die er nauwelijks nog toe doet.
Grootste boosdoener is naar mijn mening de politiek. Dames en heren volksvertegenwoordigers, doe jullie plicht en bescherm de mensen die zich met gevaar voor eigen leven inzetten om de levens te redden van anderen.
Als ik vroeger wat uithaalde, werd dat meteen kordaat bestraft. En thuisgekomen kreeg ik ook nog eens ongenadig op mijn sodemieter. Ouwelullenkoek, ik weet het. Maar het hielp wel.
Dus politiek laat zien wie de baas op straat is en bescherm in elk geval je eigen mensen!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden