Plaatje van een eerdere editie van de Oogstdag in 't Loo.
Plaatje van een eerdere editie van de Oogstdag in 't Loo. (Foto: )

Oogstfeest bij Natuurtuin 't Loo

De Sappers komen weer naar Natuurtuin 't Loo tijdens het Oogstfeest op zondag 29 september. Het hele jaar heb je gezaaid en gewroet en je tuin verzorgd en dan komt in het najaar de tijd om te genieten van de oogst. Om langer van je oogst te kunnen genieten kun je er allerlei lekkere producten mee maken.

BERGEIJK - De vrijwilligers van Natuurtuin 't Loo hebben het hele jaar hard gewerkt, en er is van alles geoogst. "We zijn al de hele zomer bezig om allerlei lekkers te maken. Dat kan tijdens het oogstfeest natuurlijk allemaal geproefd worden en je kunt het ook kopen. We hebben zuurkool, jam, likeur, honing, appelsap en nog veel meer. Er zijn ook enkele plantjes uit eigen tuinen voor de verkoop."

Wie zelf een overvloed aan appels, peren of ander fruit en groente kan dat tijdens het Oogstfeest laten persen door de zogeheten Sappers die de beschikking hebben over een mobiele vacuümpers. Meestal worden er appels en peren gebruikt, maar ook van stoofperen, bessen, druiven, kersen kun je lekker en speciaal sap maken. Op het gezellige terras kunnen bezoekers genieten van allerlei lekkers, gemaakt door de kookgroep. Het Oogstfeest is zondag 29 september te bezoeken van 12.00 tot 17.00 uur. Natuurtuin 't Loo is te vinden aan de Terlostraat 4, Bergeijk.

www.desappers.nl

Meer berichten