Foto:

Huisarts dr. Schneider stopt ermee

Een kleine 30 jaar is ze huisarts in Reusel, maar daar gaat nu een einde aan komen. Dokter Gea Schneider gaat per 1 oktober de huisartsenpraktijk, die ze samen met dokter Chantal Tosserams runt, verlaten. Dokter Schneider gaat samen met haar man Eric van hun 'jonge oude dag' genieten.

Met veel plezier heeft dokter Schneider haar rol als huisarts in Reusel vervuld. En dat plezier was ook merkbaar, want een dosis humor is haar niet vreemd. Ze is een huisarts die betrokken is bij het wel en wee van haar patiënten en daardoor ook een band met hen wist op te bouwen, die door veel patiënten als heel waardevol wordt ervaren.

De praktijk aan de Schutsboom in Reusel stopt natuurlijk niet. Huisartsen Chantal Tosserams en Anke Kouwenberg zullen de praktijk samen voortzetten. Voor sommige patiënten zal het misschien even wennen zijn om het vertrouwde gezicht van dokter Schneider niet meer aan te treffen, maar de zorg en betrokkenheid zal niet verdwijnen.

Hoe dokter Schneider haar vrije tijd gaat invullen, weet ze nog niet, maar dat zal zeker niet met winkelen of computeren zijn, want dat zijn bepaald geen liefhebberijen van haar. Maar reizen zal zeker op het programma staan, waarbij ook haar nieuwste hobby, fotograferen, opgepakt wordt. En anders is er altijd nog het tuinieren, waar ze haar energie in kwijt kan.

Een zo lange periode als huisarts kan natuurlijk niet helemaal onopgemerkt eindigen. Daarom is er een receptie gepland voor mensen die graag persoonlijk afscheid willen nemen van dokter Schneider. Deze is gepland op woensdag 9 oktober van 15.00 tot 18.00 uur in Zaal De Wekker in Reusel. Dokter Kouwenberg zal tijdens deze receptie ook aanwezig zijn zodat u met haar kennis kunt maken.

Mensen hebben misschien de behoefte om een cadeautje mee te nemen voor dokter Schneider. Dat is echt niet nodig. Een kaart(je) waarop u een persoonlijke, leuke of waardevolle herinnering of anekdote schrijft, stelt ze wel heel erg op prijs. Daar kan ze later nog eens doorheen bladeren en terugdenken aan de leuke tijd die ze in de Reuselse praktijk heeft gehad.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden